Παυλάκης: Φοβάμαι ότι η Αττική θα γίνει Θεσσαλονίκη

«Αυτή τη στιγμή από άποψη κρουσμάτων ανά εκατομμύριο η Αθήνα μετρά ακριβώς το ίδιο με τις 26 Οκτώβρη λίγο πριν ‘σκάσει’ η Θεσσαλονίκη», σημείωσε ο γιατρός-ερευνητής Γιώργος Παυλάκης σχολιάζοντας την επιδημιολογική εικόνα της Αθήνας που τις τελευταίες ημέρες απορροφάει μεγάλο μέρος των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ κατέγραψε 1.070 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 532 στην Αττική και 87 στη Θεσσαλονίκη.

«Τότε έπρεπε να γίνει αυστηρό κλείσιμο και την πλήρωσε η Θεσσαλονίκη» σχολίασε ο κ. Παυλάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Πορτογαλία και Ισραήλ παρόλο που έκαναν τριπλάσιες μετρήσεις κρουσμάτων καθημερινά από τη Ελλάδα και πάλι τους ξέφυγε το 3ο κύμα. Μπορεί να χτυπήσει απότομα το 3ο κύμα, η Αττική ιδιαιτέρα είναι υποψηφία γι’ αυτό. Ναι φοβάμαι ότι θα γίνει Θεσσαλονίκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυξάνονται οι εισαγωγές και για νεότερους αυτό σημαίνει ότι επεκτείνεται η επιδημία πολύ περισσότερο. Το πρόβλημα είναι να μην ξεφύγει το τσουνάμι και να χτυπήσει όπως χτύπησε σε Πορτογαλία και Ισραήλ η Ελλάδα, η Αττική δεν αντέχει κάτι τέτοιο. Ιδίως το κλείσιμο γυμνασίων άνετα μπορεί να γίνει, τα παιδιά του γυμνασίου μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση».

About Author