Σκέρτσος: Η εμβολιαστική εκστρατεία δεν επιτρέπει μικροπολιτική διαχείριση

Να ανακαλέσει τα περί «fake news» σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα που του απέδωσε χθες, μιλώντας στην Βουλή και αργότερα στον λογαριασμό του στο Twitter, ζητά ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος, από τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε στον κ. Σκέρτσο δηλώσεις που, όπως ο ίδιος τονίζει σε απάντησή του, «ουδέποτε έκανε» και συγκεκριμένα ότι η Ελλάδα είναι «5η στην κούρσα των εμβολιασμών».

Απαντώντας στον Γ. Κατρούγκαλο, ο κ. Σκέρτσος επισημαίνει ότι στις 31/1/2021 είχε αναφερθεί σε ανάρτησή του στον «ημερήσιο ρυθμό εμβολιασμών που υπερβαίνει πλέον κατά μέσο όρο (7ήμερος κυλιόμενος δείκτης) τις 15.500 ημερησίως και μας κατατάσσει στην 5η θέση μεταξύ των 27 της ΕΕ ως προς το ποσοστό του πληθυσμού που εμβολιάζεται καθημερινά».

Μάλιστα, ο υφυπουργός παραθέτει εκ νέου την πηγή των δεδομένων που «τεκμηριώνουν την τοποθέτησή του και συγκεκριμένα την έγκυρη βάση δεδομένων Our world in data που στις 30/1 εμφάνιζε την Ελλάδα στην 5η θέση στην ΕΕ των 27. Στην ίδια θέση μάλιστα παρέμενε η χώρα μας με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ίδιας πηγής».

«Η διαφορά του συγκεκριμένου δείκτη με το συνολικό ποσοστό εμβολιασμένων πολιτών -με το οποίο εσείς τον συγχέετε ελπίζω από άγνοια και όχι από σκοπιμότητα στις αναφορές σας- είναι ότι καταγράφει το ποσοστό εμβολιασμών που πραγματοποιούνται σε ημερήσια βάση σε κάθε χώρα» αναφέρει στην απάντησή του προς τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκέρτσος. «Η σπουδή σας λοιπόν για απόδοση fake news προς εμένα καταρρίπτεται και σας παρακαλώ να ανακαλέσετε. Η εμβολιαστική εκστρατεία είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν επιτρέπει καμία απολύτως μικροπολιτική διαχείριση ή παραπληροφόρηση από κανέναν. Πιστεύω και υπερασπίζομαι το διάλογο και την κριτική στην κυβέρνηση, αρκεί να στηρίζεται στην αλήθεια και τα πραγματικά δεδομένα. Δεν θα σας υποδείξω εγώ πως να κάνετε αντιπολίτευση αλλά σίγουρα μπορείτε και αξίζουμε όλοι κάτι καλύτερο από αυτό».

About Author