ΒΟΥΛΗ LIVE Στην Επιτροπή Θεσμών καταθέτουν Τσιόδρας, Κικίλιας, Χαρδαλιάς

Ηκαταγραφή των κρουσμάτων σε «διπλά βιβλία» αναμένεται να βρεθεί, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όπου δίνουν εξηγήσεις ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σημειώνεται ότι το αίτημα για ακρόαση στην κοινοβουλευτική επιτροπή έγινε στις 1/12 από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μετά τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις –οι οποίες μεταξύ άλλων είχαν ως αποτέλεσμα την παραίτηση της διευθύντριας σύνταξης της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» Δήμητρας Κρουστάλλη, μετά την «ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου».

Οι εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» είχαν αποκαλύψει το διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, τη λειτουργία του οποίου παραδέχτηκε η κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα ως «υποσύστημα».

Παράλληλα, στη συζήτηση αναμένεται να συζητηθεί η επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα, οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού και ο αργός ρυθμός των εμβολιασμών.

Τέλος, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναμένεται να ζητήσουν εκ νέου τη δημοσιοποίηση των εισηγήσεων της επιστημονικής επιτροπής με αφορμή μεταξύ άλλων την καθυστερημένη λήψη μέτρων στη Θεσσαλονίκη.

About Author