Ιταλία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Μάριο Ντράγκι

Ο πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα μετά την αποτυχία της διερευνητικής να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση υπό τον Τζουζέπε Κόντε, κάλεσε τον τέως πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στο Μέγαρο Κυρηνάλιο στην Ιταλία, το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Φεβρουαρίου 2021.

O Ιταλός πρόεδρος προκρίνει για επικεφαλής έναν τεχνοκράτη, «κυβέρνησης υψηλών προδιαγραφών, η οποία να μην ταυτίζεται με καμία πολιτική δύναμη», όπως δήλωσε, την οποία αναμένεται να στηρίξει ευρεία πολιτική πλειοψηφία στην Ιταλία.

«Απευθύνω έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να στηρίξουν μια κυβέρνηση υψηλών προδιαγραφών, η οποία να μην ταυτίζεται με καμία πολιτική δύναμη. Θα αναθέσω εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, η οποία να μπορέσει να ανταποκριθεί στις άμεσες ανάγκες της χώρας», τόνισε ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα.

«Η Ιταλία χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση»

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση, η οποία να είναι σε θέση να διαχειριστεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την πανδημία και να παρουσιάσει στις Βρυξέλλες το συνολικό σχέδιο για τη διαχείριση των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

About Author