Αποχωρεί από διευθύνων σύμβουλος της Amazon o Τζεφ Μπέζος

Ο Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του CEO της Amazon.

O CEO της Amazon Web Services, Άντι Τζέισι (Andy Jassy ) θα αντικαταστήσει τον Τζεφ Μπέζος στη θέση του επικεφαλής της Amazon στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ο Μπέζος πάντως θα παραμείνει ως εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Amazon.

O Τζεφ Μπέζος ίδρυσε την Amazon το 1994 και έκτοτε τη μεταμόρφωσε από ένα διαδικτυακό βιβλιοπωλείο σε ένα mega online παγκόσμιο πωλητή. Τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, η Amazon ξεπέρασε το όριο του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων σε χρηματιστηριακή αξία. Πλέον η εταιρεία αξίζει πάνω από 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Τζέισι έγινε μέλος της Amazon το 1997 και ηγήθηκε της ομάδας cloud των Υπηρεσιών Web της Amazon από την ίδρυσή της. Το AWS συνεχίζει να χαρίζει ένα μεγάλο μέρος των κερδών του Amazon

Η είδηση για την αλλαγή στην ηγεσία της Amazon ήρθαν λίγο μετά την δημοσίευση των εταιρικών αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο του 2020, όπου η εταιρεία ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 100 δισ. δολάρια σε έσοδα. Η AWS ​​ανέφερε αύξηση εσόδων κατά 28% για το τέταρτο τρίμηνο.

Σε επιστολή προς τους υπαλλήλους της Amazon που δημοσιεύτηκε το απόγευμα της Τρίτης, ο Μπέζος ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει τη θέση του Εκτελεστικού Προέδρου, όπου θα επικεντρωθεί στα «νέα προϊόντα και τις νέες πρωτοβουλίες».

«Το να είσαι Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon είναι μια βαθιά ευθύνη και είναι χρονοβόρο», έγραψε ο Bezos. «Όταν κάποιος αναλαμβάνει έναν τέτοιο ρόλο, είναι δύσκολο να δώσει προσοχή σε οτιδήποτε άλλο».

About Author