Πάτρα: 55 υγειονομικοί θετικοί στον κοροναϊό στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”

55 είναι οι υγειονομικοί που εντοπίστηκαν θετικοί στον κοροναϊό, στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας. «Το πρόβλημα που αναδείχθηκε δεν αφορά μόνο τον χώρο του νοσοκομείου, αλλά αναδεικνύει τη μεγάλη διασπορά που έχει ο κοροναϊός στην περιοχή μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας και διευθυντής της Παθολογικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας Μάρκος Μαραγκός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το καμπανάκι για το νοσοκομέιο “Άγιος Ανδρέας” έκρουσε και η ΠΟΕΔΗΝ, κάνοντας λόγο για μεγάλη διασπορά.

Υπενθυμίζεται ότι ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση των κρουσμάτων υγειονομικών στο νοσηλευτικό ίδρυμα στην Πάτρα, έκανε κατά την ενημέρωση της Δευτέρας από το υπουργείο Υγείας, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Από την αρχή που ξεκίνησε η εμβολιαστική διαδικασία άνοιξε μια λίστα εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καρβέλη, διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αχαΐας, η λίστα έμεινε ανοιχτή για μεγάλο διάστημα και όχι για μια μόνο ημέρα, όπως ειπώθηκε.

Ο κ. Καρβέλης απευθύνει έκκληση στο υγειονομικό προσωπικό να εμβολιαστεί, τονίζοντας πως υπάρχουν κενά ραντεβού τα οποία μπορούν να αναπληρωθούν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο Νοσοκομείο του Ρίου έχει εμβολιαστεί το 60%, ενώ στης Πάτρας 44% του υγειονομικού προσωπικού, τονίζοντας πως δεν υπήρξε παρενέργεια σε κανέναν.

About Author