Η…ανασκευή του Γεωργιάδη μετά τον σάλο- Πολιτική θύελλα και ταραχή στο Μαξίμου

Αλλαγή ατζέντας επιχειρεί το Μαξίμου προκειμένου να ξεφύγει από τα ζητήματα της πανδημίας αλλά και των οικονομικών επιπτώσεων, προκαλώντας φθορές στην εικόνα της κυβέρνηση καθώς το σύστημα «ακορντεόν» δοκιμάζει τα νεύρα της κοινωνίας και τις αντοχές των καταστηματαρχών. Οι αλλαγές για τα πανεπιστήμια που εισάγονται σήμερα στη βουλή εκτιμούν στελέχη της κυβέρνησης πως θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αλλάξουν την επικαιρότητα. Η νέα δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, ωστόσο, που ειρωνικά κάλεσε τους διαμαρτυρόμενους επιχειρηματίες της εστίασης να παραδώσουν στον ίδιο τα κλειδιά των καταστημάτων τους προκάλεσε νέα ταραχή στην κυβέρνηση.

Πως “ερμήνευσε” ο υπουργός Ανάπτυξης την δική του δήλωση

Επειδή αρχίζει η γνωστή σπέκουλα, πώς το είπα κ.λπ., για τα κλειδιά και την #εστίαση, να τα ξεκαθαρίσουμε..·
Και εγώ και όλη η Κυβέρνηση σκιζόμαστε κάθε μέρα για το πώς θα βρούμε χρήματα και λύσεις για να μην κλείσει ούτε μία επιχείρηση.
Όλη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναγνωρίσει ότι η Κυβέρνηση της Ελλάδος πήρε μέτρα έγκαιρα και αποτελεσματικά. Εγώ, ως επιχειρηματίας από τα νεανικά μου χρόνια, δεν θυμάμαι καμμία άλλη Κυβέρνηση ποτέ να έχει στηρίξει σε αυτό τον βαθμό τις επιχειρήσεις.
Προφανώς, υπό πρωτόγνωρα αντίξοες συνθήκες.
Από το μέτρο της Επιστρεπτέας προκαταβολής, την αναστολή εργασίας των εργαζομένων, τα εγγυημένα δάνεια, τώρα το νομοσχέδιο για την πληρωμή των παγίων κ.λπ. και πλήθος άλλων μέτρων, όλα έχουν έναν κοινό στόχο: Να μην μείνει κανένας πίσω μόνος του.
Σχολιάζοντας μία συνδικαλιστική υπερβολή, ότι δήθεν θα παραδώσουν τα κλειδιά των επιχειρήσεων τους κάποιοι από την εστίαση, είπα ότι αν θέλουν να το κάνουν εγώ τα παραλαμβάνω.
Φυσικά, η δήλωση αυτή είναι ειρωνική σε μία υπερβολή του ότι δήθεν αυτή η Κυβέρνηση αδιαφορεί για τις επιχειρήσεις της εστιάσεως ή και για οποιαδήποτε άλλη.
Κανείς μας δεν ήθελε να έρθει η Πανδημία, κανείς μας δεν ήθελε να αναγκαζόμαστε να κλείνουμε τις επιχειρήσεις, όμως αυτό συνέβη στον πλανήτη μας στην γενιά μας δυστυχώς.
Όποιος έχει να μας καταθέσει και σε μένα προσωπικά καμμία καλή ιδέα για να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις έτι περαιτέρω,είναι ευπρόσδεκτος.
Έχουμε αποδείξει ότι και τα γραφεία και τα αυτιά μας είναι ανοικτά και Αν κάνουμε κάπου λάθος, εδώ είμαστε να το διορθώσουμε.
Όμως, άδικες υπερβολές σαν και αυτήν που κλήθηκα να σχολιάσω σήμερα, θα λαμβάνουν και ειρωνικές απαντήσεις.
Εδώ θα πάμε απέναντι όλοι μαζί και θα μιλούμε μεταξύ μας καλόπιστα και πολιτισμένα.
Οι συνδικαλιστικές υπερβολές του παρελθόντος μόνον ζημιά κάνουν.
Υγ. Ως προς το ύφος μου, θα το πω άλλη μια φορά. Εγώ δεν είμαι ξύλινος πολιτικός, ούτε και θέλω να γίνω τέτοιος.
Σε κάποιους αρέσει σε κάποιους όχι.
Έτσι είναι, προχωρούμε.
Αν κάποιος καλόπιστα θίχτηκε, θα καταλάβει τι είπα και θα με δικαιώσει.

 

 

Σκληρή κριτική από ΣΥΡΙΖΑ

Ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Γεωργιάδης δεν βρίσκει λέξη να πει για την ανάγκη μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, κουρέματος του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας και ουσιαστικής στήριξης των εργαζομένων, επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, προσθέτοντας:
“Ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του δεν ζουν απλά στον κόσμο τους, χωρίς επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Είναι και εκνευριστικά αλαζονικοί”

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
“Δεκάδες χιλιάδες καταστηματάρχες και εργαζόμενοι της εστίασης βρίσκονται σε απόγνωση, αντιμέτωποι όχι απλά με κίνδυνο λουκέτων και απολύσεων αλλά πλέον με αδυναμία επιβίωσης.

Ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Γεωργιάδης δεν βρίσκει λέξη να πει για την ανάγκη μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, κουρέματος του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας και ουσιαστικής στήριξης των εργαζομένων αντί για κουτσουρεμένα επιδόματα αναστολής της εργασίας τους. Απαντά στην αυτονόητη διαμαρτυρία τους μόνο με ειρωνεία και προκλήσεις, καλώντας τους να παραδώσουν σε εκείνον και όχι στο Μέγαρο Μαξίμου τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους.

Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τον υπουργό που αναρωτιόταν εν μέσω πανδημίας «τι θα τα κάνει ο κόσμος τα λεφτά, θα γίνει 300 κιλά» και «τι να τα κάνουμε 1000 λεωφορεία, να κόβουν βόλτα στο Σύνταγμα».

Ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του δεν ζουν απλά στον κόσμο τους, χωρίς επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Είναι και εκνευριστικά αλαζονικοί”.

O υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης κ. Γεωργιάδης ενόψει της επικείμενης κινητοποίησης στο χώρο της εστίασης για την μεθεπόμενη Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στο μέγαρο Μαξίμου, η οποία θα συγκεντρώσει επαγγελματίες απ’ όλη την Ελλάδα είπε:

«Όποιος θέλει, να φέρει τα κλειδιά του εδώ». Και συνέχισε λέγοντας πως οι κινήσεις αυτές συνιστούν «κακό συνδικαλισμό».

Επίθεση του ΚΙΝΑΛ

Το ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του σχετικά με την κινητοποίηση των επαγγελματιών της εστίασης την Τετάρτη όπου ως ένδειξη διαμαρτυρίας σκοπεύουν να παραδώσουν τα κλειδιά από τα καταστήματά τους στο μέγαρο Μαξίμου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ

«Η εστίαση αποτελεί το μεγάλο θύμα των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού, ίσως το μεγαλύτερο. Αυτή είναι μια οδυνηρή πραγματικότητα για χιλιάδες επαγγελματίες και εργαζόμενους που δεν ξέρουν αν θα υπάρχει επόμενη μέρα στον κλάδο τους.

Τέλος εποχής: Παρελθόν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων

»Βέβαια, τη δύσκολη αυτή κατάσταση κάποιοι στην κυβέρνηση τη μεταφράζουν ως «αχρείαστη γκρίνια» ή και επενδυτική ευκαιρία. Όπως έπραξε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης που ζήτησε από τους εστιάτορες (που δικαίως διαμαρτύρονται) να του παραδώσουν τα κλειδιά και αυτός θα «τα πάρει».

»Οι δηλώσεις αυτές δεν αποδεικνύουν μόνο την αδιαφορία της ΝΔ για το λιανεμπόριο, την εστίαση, την μικρή και μεσαία επιχείρηση. Προχωρούν και ακόμα παρακάτω.
Γιατί ο κ. Γεωργιάδης «μαρτύρησε» τις προθέσεις της Κυβέρνησης, αλλά και τον τρόπο που αυτή αντιλαμβάνεται την κρίση. Ως ευκαιρία για τους λίγους και δυνατούς. Ως ευκαιρία, ακόμα και για τους ίδιους».

Η εφημερίδα των συντακτών

Η Καθημερινή

Ενδιαφέρον έχει το editorial της Καθημερινής με σαφή αναφορά στις δηλώσεις Γεωργιάδη

Αυγή

Δημοκρατία

About Author