Θεμιστοκλέους: 300 νέα εμβολιαστικά κέντρα μέσα στον Φεβρουάριο

Δύο μεγάλα κέντρα εμβολιασμού σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Το ένα θα βρίσκεται στην Αθήνα και θα στεγάζεται στο κτίριο της Helexpo στο Μαρούσι και το άλλο στη συμπρωτεύουσα, στους χώρους της ΔΕΘ. Όπως είπε ο ίδιος, σήμερα λειτουργούν 400 εμβολιαστικά κέντρα και 100 μονάδες του ΕΟΔΥ, που πραγματοποιούν εμβολιασμούς σε καθημερινή βάση, ενώ μέσα στον Φεβρουάριο και με την παραλαβή νέων δόσεων εμβολίων, θα λειτουργήσουν ακόμη 300 νέα κέντρα.

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 290.000 άτομα, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 2,75% του γενικού πληθυσμού, ενώ η συχνότητα θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες με τις παραλαβές νέων δόσεων εμβολίων. Από την AstraZeneca περιμένουμε να παραλάβουμε μέχρι τον Μάρτιο 540.000 δόσεις, ενώ από την Pfizer θα έχουμε παραλάβει μέχρι τότε 1.415.000 δόσεις και από τη Moderna 240.000 δόσεις.

Σε σημερινή επικοινωνία που είχαμε με την Johson & Johnson ενημερωθήκαμε ότι θα παραλάβουμε συνολικά περίπου 1,3 εκατ. εμβόλια, πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε εμβολιάσει ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ώστε να ξεκινήσουμε με ένα πολύ μεγάλο όπλο την καλοκαιρινή περίοδο, τόνισε. Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, για την επιχείρηση «Ελευθερία» σήμερα εργάζονται περισσότερα από 1.500 άτομα. Τα 1.000 είναι υγειονομικοί και τα υπόλοιπα από τον στρατό και την Πολιτική Προστασία. Επίσης, σύντομα αναμένονται και προσλήψεις 500 εργαζομένων ως επικουρικό προσωπικό, το οποίο θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το θέμα των εμβολιασμών.

About Author