O Φαναράς της Metron Analysis απαντά στον Κεγκέρογλου

Σήκωσε το γάντι ο επικεφαλής της Metron Analysis Στράτος Φαναράς και απάντησε στον Βασίλη Κεγκέρογλου του ΚΙΝ.ΑΛ που τον κατηγόρησε για “φανταστική” δημοσκόπηση.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου προκάλεσε, μάλιστα, τον Στράτο Φαναρά της Metron Analysis να τον μηνύσει.

Η εκτενής απάντηση Φαναρά:

Αλλο και τούτο.
Ο Βασίλης Κεγκέρογλου ήρθε να προστεθεί στον ατελείωτο κατάλογο όσων με έχουν κατηγορήσει κατά καιρούς ότι έκανα ψευδή δημοσκόπηση για να τους πλήξω.
Ειλικρινά δεν το περίμενα γιατί τον γνωρίζω και τον τιμώ.
Και βεβαίως στεναχωρήθηκα για άλλη μια φορά. Είναι πια τόσες πολλές αυτές οι φορές κι ακόμα να συνηθίσω.
Θέλω να του πω δημοσίως και θα το έκανα και ιδιωτικώς αν μου τηλεφωνούσε ότι θα επιμείνω να αναζητώ τις αιτίες των πραγμάτων, δεν θα ψάχνω πως να παρακάμψω τα δύσκολα ερωτήματα και προφανώς δεν θα τον μηνύσω όπως μου ζητά να κάνω. Εδώ δε μήνυσα άλλους κι άλλους.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι εσαεί θα κρατώ αυτή τη στάση. Κάποτε ίσως αποφασίσω ότι έφτασε “ο κόμπος στο χτένι”.
Το δεύτερο που θέλω να του πω είναι ότι οι σημερινοί 80αρηδες που προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα μαζί με τους συνοδούς τους είναι οι 35αρηδες της Αλλαγής του Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτοί που ακολούθησαν το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να αλλάξουν τώρα εκλογική συμπεριφορά και να ψηφίσουν ΝΔ ας μην ανησυχεί τόσο, αλλά ίσως έχουν κάποιο λόγο να πουν μια καλή κουβέντα για τον Πρωθυπουργό (και όχι για τη ΝΔ).
Εξ ου και στην πρόθεση ψήφου το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να κινείται στην αναγωγή περίπου στα επίπεδα που κατέγραψε στις εκλογές.
Και τέλος, ευτυχώς που η έρευνα αυτή γίνεται σε μηνιαία βάση και θα είμαστε εδώ πιθανόν όλοι μαζί και τον επόμενο μήνα για να δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο της επιρροής του Κυριάκου στο Κέντρο και τι συμβαίνει με τις σχέσεις του με τη Δεξιά.
Σε κάθε περίπτωση ειρήνη υμίν σύντροφοι.
Δεν έκανα “φανταστική” δημοσκόπηση.
Εδω δεν αντέγραψα ποτέ μου σε εξετάσεις ούτε από ψίθυρο συμφοιτητή μου ή συμμαθητή μου, τέτοιο τερατούργημα κατά της Δημοκρατίας θα έκανα μετά από 30 χρόνια ερευνητικής πορείας;
Υγ. Για λόγους τύπου αλλά και ουσίας να αναφέρω ότι κάθε εταιρεία μέλος του ΣΕΔΕΑ ελέγχεται τακτικά ή έκτακτα όπως ο νόμος ορίζει.”

Ωστόσο, και άλλη δημοσκόπηση -της Marc για το “Πρώτο Θέμα”- παρουσιάζει ανάλογη κατάσταση μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΙΝ.ΑΛ, προκαλώντας αναστάτωση στην Χαριλάου Τρικούπη και δεν είναι απίθανο τις επόμενες μέρες να υπάρξει σχετική παρέμβαση και της Φώφης Γεννηματά για τις δημοσκοπήσεις.

Αν και άλλα στελέχη επισημαίνουν πως είναι πιθανό να έχει υπάρξει μετατόπιση των ψηφοφόρων προς τη Ν.Δ εξαιτίας της αμφίσημης στάσης του ΚΙΝΑΛ το προηγούμενο χρονικό διάστημα και της συγκυβέρνησης Σαμαρα- Βενιζέλου. Και καλούν την ηγεσία να αποσαφηνίσει πλήρως τις θέσεις της και το αντιδεξιό προφίλ του κόμματος, ώστε να μην μπορούν να “αλιεύουν” σε θολά νερά, όπως λένε, στελέχη όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος που δήλωσε πως θα διεκδικήσει την ηγεσία.

About Author