Νεκρός πυροσβέστης στον Έβρο – Πλημμύρες και καταστροφές

Τραγωδία στον Έβρο, όπου ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας, το μεσημέρι της Δευτέρας, την ώρα που συμμετείχε σε επιχείρηση  για τον απεγκλωβισμό των παιδιών δημοτικού σχολείου, στον Απαλό. Ο πυροσβέστης ήταν οδηγός σε πυροσβεστικό όχημα, το οποίο εγκλωβίστηκε στα νερά της βροχής και στην προσπάθειά του να βγεί από το όχημα, στο οποίο επέβαιναν άλλοι δύο συνάδελφοί του, παρασύρθηκε και βρέθηκε νεκρός αρκετά μέτρα πιο κάτω.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

“Σήμερα, τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, το Π.Σ. 3538 της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης εκτελούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης για παροχή βοηθείας. O Αρχιπυροσβέστης Ζαφειρόπουλος Ιωάννης, ετών 46, ενώ βρισκόταν εκτός του ανωτέρω οχήματος, παρασύρθηκε από όγκο νερών εντός τσιμενταύλακα. Αφού εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.”

Τα 110 παιδιά του δημοτικού σχολείου Απαλού στον Έβρο, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που επικρατούν από το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή, εγκλωβίστηκαν μαζί με τους δασκάλους τους στο κτίριο όπου στεγάζεται το σχολείο.

Νωρίτερα πλημμύρισε και νηπιαγωγείο στην Αλεξανδρούπολη, όπου τα νήπια μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος με τα πυροσβεστικά οχήματα.

Τόσο στο δημοτικό όσο και στο νηπιαγωγείο, τα παιδιά τελικά απεγκλωβίστηκαν, μετά την επιχείρηση της πυροσβεστικής, με τη συνδρομή και του στρατού.

Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί πολλοί δρόμοι οικισμών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, από τις συνεχιζόμενες έντονες καταιγίδες. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Δημοτική Αρχή, εντός του γυμνασίου της Άνθειας και εκτός κινδύνου παραμένουν μαθητές και εκπαιδευτικοί, καθώς λόγω του μεγάλου όγκου νερού στους δρόμους του οικισμού και τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση δεν κρίνεται ασφαλής η μετακίνησή τους.

Εντός των σχολικών κτιρίων λυκείων της Αλεξανδρούπολης, παρέμεναν και μαθητές οι οποίοι διαμένουν σε οικισμούς του Δήμου (Μαΐστρος, Αρίστεινο και τη Δημοτική Ενότητα Φερών), έως ότου κριθεί ασφαλής η κυκλοφορία των οχημάτων. Στην περιοχή των Λουτρών έχει ανεβεί επικίνδυνα η στάθμη των υδάτων, ενώ εξαιτίας της αύξησης των νερών στο ρέμα στην περιοχή Δωρικού προς Νίψα, τα οποία έχουν καλύψει το οδόστρωμα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Επίσης, σοβαρά προβλήματα δημιούργησαν στο Σουφλί και στα γύρω χωριά οι έντονες βροχοπτώσεις, που συνεχίζονται από το πρωί της Δευτέρας.

Για τρίτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα, τώρα και μέσα στην πόλη του Σουφλίου, πλημμύρισαν σπίτια και η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πολλές κλήσεις για βοήθεια και άντληση υδάτων, ενώ και οι υπηρεσίες του δήμου είναι στους δρόμους για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα επηρεάσαν και τη λειτουργία των ΚΕΠ Διδυμοτείχου, τα οποία ανέστειλαν προσωρινά τη λειτουργία τους λόγω τεχνικών ζητημάτων που προέκυψαν από την κακοκαιρία.

About Author