Χρυσοχοϊδης στην Πάτρα: Ας ξεχάσουμε και φέτος το καρναβάλι

“Κάντε κουράγιο και βάλτε όλοι πλάτη”. Αυτό ήταν το μήνυμα που απηύθυνε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος προήδρευσε η Δευτέρα σε εκτακτη σύσκεψη φορέων για τον κοροναϊό, στα γραφεία της Περιφέρειας στην Πάτρα. Η πόλη έχει ενταχθεί από το Σάββατο στην κόκκινη ζώνη του υγειονομικού χάρτη, ενώ την Κυριακή ανακοινώθηκαν 11 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης, τα οποία εντοπίστηκαν στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη, ο κ. Χριυσοχοϊδης είπε: «Σας παρακαλώ πολύ, βάλτε όλοι πλάτη, σας παρακαλώ πολύ κάντε κουράγιο μέχρι να βγούμε από το τούνελ την άνοιξη, όπου θα έχει εμβολιαστεί το κρίσιμο ποσοστό του πληθυσμού. Για όσους επαγγελματίες έχουν μετατρέψει τα μπαρ και τις καφετέριες σε ορθάδικα, θα υπάρξουν δυστυχώς αυστηρές ποινές. Έχουν δίκιο, είναι αγανακτισμένοι, έχουν στερηθεί εισόδημα, η κυβέρνηση τους βοηθά πάρα πολύ με μια σειρά από οικονομικά μέτρα, αλλά δεν παίζουμε με τη δημόσια υγεία».

Ερωτηθείς για το καρναβάλι ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε: “Ας το ξεχάσουμε και φέτος, δεν μπορεί να γίνουν τέτοιες εκδηλώσεις, είναι επικίνδυνο και μόνο που το συζητάμε”.

About Author