“Στα χέρια” Γεωργιάδης – Βορίδης για κάνναβη και …Καρανίκα

Μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν ήταν στην αντιπολίτευση να λοιδορούσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με fakes news περί “ανάπτυξης με μπάφους”, ανένηψε, όμως, και έγινε γίνει μεγάλος υποστηρικτής της κάνναβης.

Δεν συμβαίνει το ίδιο, όμως, με τον ομοτράπεζό του από το ΛΑΟΣ, Μάκη Βορίδη που παραμένει σφόδρα αντίθετος αμφισβητώντας ακόμα και τους επιστήμονες.

Οι δυο άνδρες, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του φιλοκυβερνητικού  site του Θανάση Μαυρίδη, πλακώθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο κατά την παρουσίαση του σχεδίου νόμου για την περαιτέρω ανάπτυξη της φαρμακευτικής κάνναβης. Γράφει χαρακτηριστικά το liberal:

«Η αντιπαράθεση ανέβασε το θερμόμετρο στο υπουργικό, με αποτέλεσμα να παρέμβει ο πρωθυπουργός και να δηλώσει ότι συντάσσεται με τον Άδωνι.
Μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιχομυθίες ήταν η ακόλουθη:

-Βορίδης: Δεν έχουμε κλινικές μελέτες που να αποδεικνύουν ότι η κάνναβη έχει τις ιδιότητες που της αποδίδονται.

-Γεωργιάδης: Ο κ. Βορίδης δίνει μία χαμένη μάχη. Αν μπει στο internet θα διαπιστώσει ότι μπορεί να παραγγείλει από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου ένα σκεύασμα από φαρμακευτική κάνναβη. Γιατί να χάσει την ευκαιρία η ελληνική οικονομία;».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να απάντησε συγκαταβατικά στον Μάκη Βορίδη, λέγοντας πως κατανοεί τη στάση του καθώς απευθύνεται σε συγκεκριμένο εκλογικό ακροατήριο και τον διαβεβαίωσε, σύμφωνα με δημοσίευμα του news247 «πως στη δική του εκλογική περιφέρεια δεν θα γίνουν τέτοιες επενδύσεις».

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι εκείνο που ενόχλησε περισσότερο τον Μάκη Βορίδη ήταν η αναφορά του Άδωνη Γεωργιάδη κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου, τον πρώην σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Καρανίκα, που ήταν ο εμπνευστής του φιλόδοξου σχεδίου προσέλκυσης επενδύσεων στον τομέα της βιομηχανικής κάνναβης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΥΓΗ

About Author