Οι τέσσερις ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, οι οκτώ του ΚΙΝ.ΑΛ και οι απεγνωσμένοι ψυχίατροι…

Το εύρημα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το Mega θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας των επίλεκτων της ελληνικής ψυχιατρικής και κοινωνικής ψυχολογίας, άλλως πως θα μπορούσε να συνιστά μια υπόγεια τεκτονικής δυναμικής συντηρητικοποίηση του εκλογικού σώματος. Σε κάθε περίπτωση δεν ανταποκρίνεται σε όσα γνωρίζουμε έως σήμερα.

Τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται -κατά την δημοσκόπηση- υπέρ της ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας και της αστυνόμευσης των ΑΕΙ από το νέο σώμα αστυνομικών που εξήγγειλαν οι Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Νίκη Κεραμέως!

Πρόκειται για πολιτικό κεραυνό εάν λάβει κανείς υπ΄ όψιν του τις αντιρρήσεις ή έστω έντονες επιφυλάξεις των ίδιων των πρυτανικών αρχών, του φοιτητικού κινήματος, του εκπαιδευτικού προσωπικού των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και τις “πολεμικές” ανακοινώσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ίδιο συμβαίνει και στο ΚΙΝ.ΑΛ. Οκτώ ψηφοφόροι αυτού του κόμματος συμφωνούν, επίσης, με την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας και γράφουν στα παλαιότερα υποδήματά τους την σκληρή ανακοίνωση του κόμματος που ψηφίζουν κατά του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και την θέση του ότι η φύλαξη των ιδρυμάτων πρέπει να ανατεθεί στις πρυτανικές αρχές με ειδική υπηρεσία (security) και ουχί με ειδικά αστυνομικά σώματα.

Εάν είναι ακριβές, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης διαθέτει ισχυρό προγεφύρωμα στο συριζαϊκό και στο κιναλικό εκλογικό ακροατήριο. Κι αν ως προς το δεύτερο ίσως υπάρχει κάποια λογική εξήγηση λόγω της κομματικής καταγωγής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και της ιδεολογικής “διάβρωσης” που επήλθε από τη συγκυβέρνηση του 2012-14 και τις “παραφυάδες” του Βενιζέλου και του Λοβέρδου, το εύρημα όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη ιδεολογικής σχιζοφρένειας.

Υπάρχει, βεβαίως, και η πιθανότητα οι …δημοσκοπούμενοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝ.ΑΛ να κάνουν πλάκα με τους δημοσκόπους και να επιθυμούν να τρελάνουν τις εταιρείες μετρήσεων. Εάν, όμως, αποκλείσουμε κάτι τέτοιο, όπως και ένα καλοργανωμένο σαμποτάζ χιουμοριστικής εμπνεύσεως, στην Κουμουνδούρου και στη Χαριλάου Τρικούπη πρέπει να περάσουν από ειδικά ψυχιατρικά τεστ τα εκλογικά τους ακροατήρια…

Σ.Κ

About Author