«Κλείδωσε» η αναβολή του ανοίγματος Γυμνασίων – Λυκείων στην Αττική

Στη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναμένεται να ανακοινώσει την αναβολή του ανοίγματος Γυμνασίων και Λυκείων στις περιοχές που θα χαρακτηριστούν ως «κόκκινες», ενώ στις «πράσινες» προτείνεται να λειτουργήσουν κανονικά.

Κλείδωσε η απόφαση για χαρακτηρισμό της Αττικής ως «κόκκινη ζώνη». Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες η πρόταση των ειδικών να ανεβάσουν στο «κόκκινο» το επίπεδο συναγερμού σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο, πλην των νησιών του Αργοσαρωνικού έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση για προληπτικούς λόγους λόγω των αυξημένων επιδημιολογικών δεδομένων που καταγράφονται και από αύριο κιόλας αναμένεται να τεθούν σε ισχύ σκληρά μέτρα.

Σχετικά με το λιανεμπόριο αναμένεται να λειτουργήσει ξανά με τη μορφή του click away, ίσως με κάποιες εξαιρέσεις, ενώ εξετάζεται επίσης η πιθανότητα για τη λειτουργία του click in shop σε ένδυση και υπόδηση. Το τρίτο σενάριο θέλει τη λειτουργία των καταστημάτων και με τις δύο προαναφερόμενες μεθόδους. Για τα κομμωτήρια προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Την ίδια στιγμή απομακρύνεται το ενδεχόμενο να υπάρξει απαγόρευση των μετακινήσεων από τις 18:00 το απόγευμα. Μπορεί με βάση τα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα να υπήρξε περιορισμός των μετακινήσεων από τις 6 το απόγευμα στις περιοχές που χαρακτηρίζονταν ως «κόκκινες», ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό το ενδεχόμενο δεν έχει γίνει αποδεκτό και όπως όλα δείχνουν το πιθανότερο είναι να μην εφαρμοστεί.

Υπενθυμίζεται ότι τα δεδομένα που παρουσίασε στους ειδικούς ο Εθνικός οργανισμός Δημόσιας υγείας (ΕΟΔΥ) αποτέλεσαν μονόδρομο, καθώς η Αττική καθημερινά συγκεντρώνει τα μισά κρούσματα ολόκληρης της χώρας, με την κατάσταση να είναι σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο. «Κερασάκι» αποτελούν και τα αυξανόμενα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης στη χώρα και ανέρχονται ήδη σε 66.

About Author