Σύψας: Ένα βήμα πριν το “κόκκινο” η Αττική – Ίσως δεν ανοίξουν Γυμνάσια-Λύκεια – Πιθανή επιστροφή στο clik away

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα Γυμνάσια και Λύκεια στην Αττική την ερχόμενη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, όπως έχει ανακοινωθεί, άφησε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων Νίκος Σύψας. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ , λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των 858 νέων κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, ο κ. Σύψας επισήμανε ότι η καταστάση που επικρατεί στην Αττική προκαλεί ανησυχία και σημείωσε ότι είναι πιθανό, αν υπάρξει περαιτέρω έξαρση των κρουσμάτων, αυτό να επηρεάσει και τη λειτουργία των καταστημάτων και να επανέλθει το «click away» στην αγορά.

Αναφερόμενος στο μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού, ο λοιμωξιολόγος εκτίμησε ότι βρίσκεται παντού στην Ελλάδα και έκανε γνωστό, ότι αύριο θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να αποκτήσει μια σαφέστερη εικόνα για τη διασπορά του στην κοινότητα.

Στη σύσκεψη αυτή αναμένεται να γίνει περαιτέρω ανάλυση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Αττική και η αυξητική τάση που παρουσιάζει στα κρούσματα.

About Author