Σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τους περιορισμούς στις συναθροίσεις

Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τον περιορισμό στα 100 άτομα αναφορικά με τις δημόσιες συναθροίσεις μία ημέρα πριν τα φοιτητικά και μαθητικά συλλαλητήρια.

«H ΝΔ αντί να πάρει μέτρα πρόληψης για τις πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης και να νομοθετεί για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την οικονομική στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων εργαλειοποιεί την πανδημία για να καταπνίξει τις κοινωνικές αντιδράσεις στις πολιτικές της και να επιτεθεί σε δικαιώματα και στην Δημοκρατία. Προσπαθεί να πείσει πως ο κορονοϊός κολλάει με 100 άτομα σε πολιτική διαμαρτυρία στα Προπύλαια αλλά δεν κολλάει με χιλιάδες πολίτες στοιβαγμένους σε τρένα, λεωφορεία, εργοστάσια ή σε ουρές στην Ερμού», ανάφερε αρχικά η Κουμουνδούρου εκτιμώντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μην πραγματοποιηθεί το αυριανό συλλαλητήριο.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι ο κορονοϊός κολλάει παντού, όπου υπάρχει συγχρωτισμός. «Δεν κάνει διακρίσεις, ούτε στις εμπορικές δραστηριότητες, ούτε στις θρησκευτικές τελετές, ούτε στις πορείες που μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βλέπει εστίες υπερμετάδοσης παντού, εκτός από τις συγκεντρώσεις που συμμετέχει ή διοργανώνει», αναφέρει χαρακτηριστικά το κυβερνών κόμμα. Σε ότι αφορά, δε, τις συναθροίσεις η ΝΔ υπογραμμίζει ότι το δικαίωμα του συνέρχεσθαι είναι απολύτως κατοχυρωμένο και ασκείται κανονικά στο πλαίσιο που ορίζουν οι έκτακτοι υγειονομικοί κανόνες, τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία δίνει, με μεγάλο κόστος, σκληρή μάχη κατά της πανδημίας. «Είναι εντελώς υποκριτικό όμως από τη μια να καταγγέλλεις σε κάθε έξαρση την κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή αγνοείς προκλητικά τα υγειονομικά μέτρα που η ίδια η επιστημονική κοινότητα προτείνει», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

About Author