Βρετανία: Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα με πάνω από 100 χιλ. νεκρούς – Τζόνσον: Αναλαμβάνω την ευθύνη για όσα έκανε η κυβέρνηση

Η Βρετανία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που έσπασε το φράγμα των 100.000 νεκρών από τη νόσο Covid-19, με την κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειές της για τον εμβολιασμό προκειμένου η χώρα να εξέλθει από την υγειονομική κρίση, την οποία επιδείνωσε το νέο στέλεχος που εντοπίστηκε σε βρετανικό έδαφος.Σύμφωνα με τον ημερήσιο απολογισμό του υπουργείου Υγείας, την Τρίτη καταγράφηκαν 1.631 επιπλέον θάνατοι, με αποτέλεσμα ο συνολικός απολογισμός των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 100.162.

Βάσει των στοιχείων, η χώρα κατέγραψε σε μία ημέρα  20.089 νέα κρούσματα, ξεπερνώντας τα 3,7 εκατομμύρια κρούσματα συνολικά.

Οι 100.162 νεκροί είναι περισσότεροι από τον απολογισμό των αμάχων, που έχασαν τη ζωή τους στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και διπλάσιοι από τον αριθμό όσων σκοτώθηκαν στη γερμανική εκστρατεία βομβαρδισμών το 1940-1941.

«Οι σκέψεις μου είναι με κάθε άνθρωπο που έχει χάσει έναν αγαπημένο. Πίσω από αυτούς τους συνταρακτικούς αριθμούς βρίσκονται φίλοι, οικογένειες και γείτονες», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

«Γνωρίζω πόσο δύσκολη ήταν η περσινή χρονιά, όμως γνωρίζω επίσης, πόσο δυνατή είναι η αποφασιστικότητα των βρετανών πολιτών και πόσο πολύ έχουμε ενωθεί για να το ξεπεράσουμε αυτό», συμπλήρωσε.

Μπ. Τζόνσον: Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για όσα έχει κάνει η κυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως «αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για όσα έκανε η κυβέρνησή του».

«Λυπάμαι βαθύτατα για κάθε ζωή που χάθηκε και σίγουρα, ως πρωθυπουργός, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για όσα έχει κάνει η κυβέρνηση», είπε ο Τζόνσον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου τηνΤρίτη.

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι πραγματικά κάναμε ό,τι μπορούσαμε και συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να ελαχιστοποιήσουμε τους θανάτους και τον πόνο», υπογράμμισε.

«Δυστυχώς, θα δούμε αρκετούς ακόμη θανάτους τις επόμενες λίγες εβδομάδες, προτού αρχίσουν να γίνονται αισθητά τα αποτελέσματα των εμβολίων»,  δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής υγειονομικών υπηρεσιών της Βρετανίας Κρις Ουίτι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Author