Πραγματογνώμονας από το Λιμενικό για τις συνθήκες θανάτου του Σ. Βαλυράκη

Δικογραφία, για την οποία έχει οριστεί πραγματογνώμονας από το λιμενικό σώμα, προκειμένου να διερευνηθούν εξονυχιστικά οι συνθήκες του θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, σχηματίζεται από την τοπική λιμενική αρχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές θα πάρουν επίσης γενετικό υλικό από την προπέλα του σκάφους του πρώην υπουργού, προκειμένου να δούν αν ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε από αυτή ή από κάποια άλλη, άλλου σκάφους.

Επίσης, στη δικογραφία υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες, η μαρτυρία ενός ατόμου, που αναφέρει ότι ο Σήφης Βαλυράκης διαπληκτίστηκε με κάποιους που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος, περίπου στις 12 το μεσημέρι.

Όμως η σύζυγός του έχει πεί στο Λιμενικό, ότι ο σύζυγός της είχε φύγει από το σπίτι τους περίπου στις 13.30 με 14.00 το μεσημέρι.

Επίσης, στο σκάφος του πρώην υπουργού βρέθηκαν τα δύο ψαροντούφεκα, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Σήφης Βαλυράκης βρισκόταν πάνω στη βάρκα και ήταν εν κινήσει, όταν για άγνωστη αιτία έπεσε στη θάλασσα.

Εξάλλου το ειδικό κλειδί που δένεται πάνω στο χέρι του χειριστή, ώστε αν πέσει στη θάλασσα, να τραβηχτεί και να σβήσει η μηχανή, δεν βρισκόταν στο χέρι του εκλιπόντος αλλά πάνω στη μηχανή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Author