Μπακογιάννη προς ανησυχούντες μήπως έχει γίνει…. κομουνίστρια

“Καμία φαρμακευτική εταιρεία δεν έχει το δικαίωμα να διαχειρίζεται την πώληση των εμβολίων για κερδοσκοπικούς λόγους ” δήλωσε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε δε: “Δεν μπορούν αυτοί που έλαβαν χρήματα από την Ε.Ε. για την ανακάλυψη του εμβολίου να μειώσουν ή να καθυστερήσουν την παράδοση των εμβολίων για να τα πουλήσουν ενδεχομένως σε άλλες χώρες. Αυτό το θέμα είναι σοβαρό και θα το φέρω στο Συμβούλιο της Ευρώπης.”

Λίγες ώρες απάντησε σε όσους, όπως φαίνεται, “θυμήθηκαν” την ειρωνική απάντηση του πρωθυπουργού στον Αλέξη Τσίπρα στη βουλή “Πάλι καλά κ. Τσίπρα που δεν μας ζητήσατε να κρατικοποιήσουμε φαρμακευτικές με ένα νόμο και ένα άρθρο” όταν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζήτησε να δοθούν οι πατέντες στα κράτη-μέλη της Ε.Ε.: “Προς ανησυχούντες μήπως έχω γίνει κομουνίστρια, οι φαρμακευτικές εταιρίες που επιδοτήθηκαν από λεφτά ευρωπαίων φορολογουμένων δεν μπορούν να παραβαίνουν συμφωνίες με την ΕΕ για λόγους κερδοσκοπικούς. Το κέρδος τους έχει ήδη συμφωνηθεί με την ΕΕ στην μεταξύ τους συμφωνία. ΝΜ

 

About Author