Γερμανία: Ο φόβος της μετάλλαξης βάζει φραγμό στις διεθνείς πτήσεις

To ενδεχόμενο να απαγορεύσει σχεδόν το σύνολο των διεθνών αεροπορικών πτήσεων προς το έδαφός της εξετάζει η Γερμανία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών. «Ο κίνδυνος που αντιπροσωπεύουν οι διάφορες μεταλλάξεις του ιού απαιτεί να εξετάσουμε δραστικά μέτρα», ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται «οι αυστηρότεροι συνοριακοί έλεγχοι, κυρίως στα σύνορα με ζώνες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, αλλά επίσης μείωση της αεροπορικής κυκλοφορίας προς τη Γερμανία σχεδόν στο μηδέν, όπως κάνει αυτήν τη στιγμή το Ισραήλ», δηλώνει ο Χορστ Ζεεχόφερ στην εφημερίδα Bild.

«Ο πληθυσμός που στη Γερμανία αποδέχεται σημαντικούς περιορισμούς» απέναντι στην πανδημία, «περιμένει από μας να τον προστατεύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, από μία έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων», δηλώνει ο κ. Ζεεχόφερ.

Τις τελευταίες ημέρες, ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Γερμανία έχει φθίνουσα τάση, κάτω από το όριο των 10.000, έπειτα από την εφαρμογή νέων περιοριστικών μέτρων, μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου. Ωστόσο, ο αριθμός των θανάτων παραμένει υψηλός, περί τους χίλιους ημερησίως, και οι αρχές ανησυχούν για αναζωπύρωση της επιδημίας, εξαιτίας των πολλών μεταλλάξεων του ιού.

Σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης με τους βουλευτές του κόμματός της, αναφέρθηκε και αυτή στο ενδεχόμενο διακοπής ή ισχυρής μείωσης των πτήσεων.

About Author