Ανοιχτά σούπερ μάρκετ και καταστήματα – Το ωράριο λειτουργίας – Ανοίγουν και την επόμενη Κυριακή 31/1

Ανοιχτά μπορούν να είναι προαιρετικά, σήμερα Κυριακή 24 Ιανουαρίου, σούπερ μάρκετ και καταστήματα λιανεμπορίου. Τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Υπενθυμίζεται ότι διατηρείται η υποχρέωση αποστολής SMS, με τον αριθμό 2, στο 13033 και ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησής του.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε το Σάββατο, οι εκπτώσεις σε συνδυασμό με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων λιανικής δημιούργησε έντονη αγοραστική κίνηση.

Ανοικτά τα μαγαζιά και την επόμενη Κυριακή

Στο μεταξύ χθες δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κοροναϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00.

Για τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων, το λιανεμπόριο καθώς και τα κομμωτήρια (υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κλπ.) υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό διευρυμένο ωράριο από τις 7:00 έως τις 20:00.

Χθες Σάββατο, η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη στην οδό Ερμού, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και  σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Ο υπουργός Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης, με μήνυμά του στο Twitter, προέτρεψε όλους να τηρούν τα μέτρα.

 

About Author