Η Τζιλ Μπάιντεν είναι η Πρώτη κυρία που γράφει ιστορία

Η Τζιλ Μπάιντεν είναι η νέα Πρώτη κυρία του Λευκού Οίκου, η οποία όπως δηλώνει δεν πρόκειται να ακολουθήσει την παράδοση των προηγούμενων πρώτων κυριών αλλά έχει σκοπό να γράψει τη δική της ιστορία σαν την Πρώτη γυναίκα Αμερικάνου Προέδρου, που θα συνεχίσει να δουλεύει.

Η Τζιλ κατέχει τέσσερα πτυχία πανεπιστημίου και στην διάρκεια της 8ετούς θητείας του Τζο Μπάιντεν ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, στο πλευρό του Μπαράκ Ομπάμα, η Τζιλ Μπάιντεν ήταν καθηγήτρια πλήρους απασχόλησης στο Community College της Βόρειας Βιρτζίνια.

Όμως, τον περασμένο Αύγουστο, η Μπάιντεν δήλωσε στο CBS: «Εάν φτάσουμε στον Λευκό Οίκο, θα συνεχίσω να διδάσκω. Είναι σημαντικό και θέλω οι άνθρωποι να εκτιμούν τους δασκάλους και να γνωρίζουν την συνεισφορά τους και να αναβαθμίζουν το επάγγελμα».

Η 69χρονη Τζιλ Μπάιντεν, με διδακτορικό στην εκπαίδευση, είναι το τελευταίο διάστημα καθηγήτρια αγγλικών στο NOVA (Northern Virginia Community College) από το 2009. Πριν από αυτό, δίδασκε αρκετά χρόνια σε διάφορα δημόσια σχολεία στο Ντελαγουέρ.

Το αξιωσημείωτο είναι ότι έκρυβε από τους μαθητές της ότι ήταν η γυναίκα του γνωστού πολιτικού και μάλιστα έβαζε τους προσωπικούς της φύλακες να ντύνονται σαν φοιτητές έτσι ώστε να μην ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους.

Μάλιστα η ίδια σε μια συνέντευξη της στη Vogue δηλώνει ότι αγαπούσε τόσο το επάγγελμα της που φρόντιζε να φεύγει από τις δεξιώσεις για να πάει να διορθώσει τα γραπτά των μαθητών της.

«Τις περισσότερες νύχτες είχαμε δεξιώσεις και θα επέστρεφα στο σπίτι από το σχολείο και πολλές φορές έφευγα από αυτές για να κάνω διορθώσεις σε γραπτά».

Η 69χρονη εκπαιδευτικός Τζιλ Μπάιντεν είναι παντρεμένη με τον Τζο Μπάιντεν εδώ και 43 χρόνια και έγινε μητέρα των γιων του από τον πρώτο του γάμο, του Μπο και του Χάντερ.

Παντρεύτηκαν το 1977 και απέκτησαν μια κόρη, την Άσλεϊ. Εκτός από την ανατροφή της οικογένειας, η Τζιλ παρέμεινε αφοσιωμένη στη δική της καριέρα στη διδασκαλία. Μάλιστα, πήρε τέσσερα πτυχία ενώ μεγάλωνε την οικογένειά της, συμπεριλαμβανομένου ενός διδακτορικού στην εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ.

Στήριξε τις πολιτικές φιλοδοξίες του άνδρα της, στάθηκε στο πλευρό του και τις τρεις φορές που διεκδίκησε το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία και ήταν μια από τις πιο ένθερμες και ακάματες οπαδούς του κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής του καμπάνιας και της νίκης επί του Ντόναλντ Τραμπ.

About Author