Τη Δευτέρα στην Αθήνα η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας με νέα πρόταση για φρεγάτες

Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φ. Παρλί έρχεται τη Δευτέρα στην Αθήνα. Η επίσκεψη της δεν έχει να κάνει μόνο με τα Rafale , η συμφωνία των οποίων είναι πλέον δεδομένη.

Η κυρία Παρλί έρχεται, σύμφωνα με το militaire.gr, με ανανεωμένη πρόταση για τις γαλλικές φρεγάτες Belharra ,η οποία περιλαμβάνει και “ενδιάμεση λύση”. Ποια είναι αυτή;

Όπως φαίνεται το πιθανότερο είναι η Γαλλία να προτείνει ως ενδιάμεση λύση φρεγάτες Fremm  και εναλλακτικά τις La Fayete. Αν η συμφωνία “κλείσει” θα πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη για το Πολεμικό Ναυτικό που θα ενισχυθεί γρήγορα και σημαντικά.

Οι Γάλλοι επανέρχονται για να εκμεταλλευθούν τα πολύ αποθαρρυντικά νέα που έρχονται από τις ΗΠΑ, για όσους προωθούσαν τη λύση των αμερικανικών φρεγατών. Όπως γράψαμε πριν μερικές μέρες το αμερικανικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι σταματά τις παραλαβές των προβληματικών φρεγατών! Επιπλέον η ενδιάμεση λύση που πρότειναν οι Αμερικανοί δεν μπορούσε να τεθεί καν προς συζήτηση. Οι ΗΠΑ μας δίνουν φρεγάτες… Oliver Hazard Perry, γυρνώντας μας πολλά χρόνια πίσω.

Πηγή: militaire.gr

About Author