Λόιντ Όστεν: Ο πρώτος αφροαμερικανός υπουργός Άμυνας στην ιστορία των ΗΠΑ

Tον διορισμό του απόστρατου στρατηγού Λόιντ Όστιν στη θέση του υπουργού Άμυνας επικύρωσε την Παρασκευή με συντριπτική πλειοψηφία η Γερουσία στις ΗΠΑ. Ο Όστιν είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός στην ιστορία των ΗΠΑ που αναλαμβάνει επικεφαλής του Πενταγώνου. Ο διορισμός του εγκρίθηκε με 90 ψήφους υπέρ, πολύ περισσότερες από την απλή πλειοψηφία που χρειαζόταν, ενώ υπήρξαν μόνο δύο αρνητικές ψήφοι.

Γερουσιαστές και από τα δύο κόμματα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, που ο Όστιν θα αναλάβει το υπουργείο Άμυνας, μόλις δύο ημέρες μετά την ορκωμοσία του Μπάιντεν στην προεδρία.

Ο γερουσιαστής Τζακ Ριντ, ο επόμενος πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, επισήμανε τις πολλές προκλήσεις, με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας αλλά και του ανταγωνισμού με την Κίνα και τη Ρωσία.

«Ο στρατηγός Όστιν είναι ένας ιδιαίτερα προικισμένος ηγέτης, με μακρά και διακεκριμένη καριέρα στον αμερικανικό στρατό», τόνισε.

Ο απερχόμενος, Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Επιτροπής Τζέιμς Ίνχοφ εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στον Όστιν.

Νωρίτερα, το Κογκρέσο είχε εγκρίνει την εξαίρεση, με την οποία επιτράπηκε στον Όστιν να τεθεί επικεφαλής του Πενταγώνου, παρότι δεν έχουν περάσει ακόμη επτά χρόνια αφότου αποστρατεύτηκε, όπως απαιτείται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Author