Μαδρίτη: Συναγερμός για τη βρετανική μετάλλαξη – Αυστηροποιούνται τα μέτρα

H επιβολή νέων υγειονομικών περιορισμών για την περιοχή της Μαδρίτης, μία από τις πλέον πληγείσες στην Ισπανία από την πανδημία, αποφασίστηκε την Παρασκευή. «Μπροστά στην ανοδική τάση των κρουσμάτων το νέο σενάριο υποχρεώνει να αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού» δήλωσε ο υπεύθυνος Υγείας της περιφέρειας Ενρίκε Ρουίθ Εσκουδέρο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, δίνοντας έμφαση στην αύξηση των κρουσμάτων λόγω της νέας βρετανικής μετάλλαξης.

Ο δείκτης επίπτωσης έχει ανέλθει σε 875 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ η «επίδραση» της βρετανικής μετάλλαξης υπολογίζεται στο 9% των νέων κρουσμάτων, που καταγράφηκαν στην περιφέρεια.

Ένα ποσοστό που «διπλασιάζει τον δείκτη επίπτωσης κάθε εβδομάδα» και το οποίο, σε συνδυασμό με την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εξηγεί την «έκρηξη» των κρουσμάτων.

Σε μια προσπάθεια να φρενάρει τα κρούσματα, η Περιφέρεια αποφάσισε να επιβάλει μία ώρα νωρίτερα, στις 22.00, την έναρξη της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Επιπελον, από τη Δευτέρα και για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, τα εμπορικά καταστήματα, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα πρέπει να κλείνουν στις 21.00, ενώ στα τραπέζια των μπαρ και των εστιατορίων δεν θα μπορούν να κάθονται πάνω από 4 πελάτες.

Οι συναθροίσεις προσώπων, που δεν ζουν κάτω από την ίδια στέγη, θα απαγορεύονται, ενώ οι ηλικιωμένοι καλούνται να μείνουν στα σπίτια τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Author