Ιταλία: 10χρονη πέθανε από ασφυξία συμμετέχοντας σε παιχνίδι στο Tik-Tok

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία ο τραγικός θάνατος κοριτσιού 10 ετών από τη Σικελία, το οποίο τράβηξε βίντεο με το κινητό του, για να πάρει μέρος σε ακραίο παιχνίδι στην πλατφόρμα Tik Tok: έδεσε μια ζώνη από μπουρνούζι γύρω από τον λαιμό του και σφίγγοντάς την υπερβολικά, έπαθε ασφυξία. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί διεπίστωσαν ότι ήταν κλινικά νεκρό, λόγω της εγκεφαλικής βλάβης που είχε προκληθεί. Οι γονείς του, μετά από δύο ημέρες, έδωσαν την άδεια για τη δωρεά οργάνων της μικρής.

Οι ενώσεις για την προστασία των ανηλίκων ζητούν τώρα να παρέμβει η δημόσια αρχή Agcom, η οποία ρυθμίζει την λειτουργία όλων των μέσων και εταιριών, που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, για να διασφαλιστεί η προστασία των παιδιών που χρησιμοποιούν μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης θεωρούν ότι μετά το δραματικό αυτό συμβάν, θα πρέπει να υπάρξει πανευρωπαϊκή κινητοποίηση, με στόχο τον αυστηρότερο έλεγχο κάθε πλατφόρμας και μέσου κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείται από ανήλικους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Author