Κρήτη: Πήγε την πεθερά του στο νοσοκομείο και του έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ

Πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για μετακίνηση από νομό σε νομό και παράβαση ωραρίου, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του κοροναϊού, επιβλήθηκε σε έναν νεαρό άνδρα από τον Αγ. Νικόλαο, που χρειάστηκε να μεταφέρει εσπευσμένα συγγενικό του πρόσωπο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αργά το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μαρτυρία του στο Ράδιο Κρήτη, ο νεαρός άνδρας χρειάστηκε να μεταφέρει την πεθερά του, η οποία αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, και από εκεί οι γιατροί την παρέπεμψαν εκτάκτως για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το οποίο προσφέρει τριτοβάθμια περίθαλψη.

Τη γυναίκα παρέλαβε ασθενοφόρο προκειμένου να τη μεταφέρει στο Ηράκλειο και ο γαμπρός της ακολούθησε από πίσω με το ΙΧ αυτοκίνητό του.

Φθάνοντας στο Ηράκλειο, έγινε η εισαγωγή στο ΠΑΓΝΗ, πραγματοποιήθηκαν οι απαιτούμενες εξετάσεις – διαδικασία που ως γνωστόν είναι χρονοβόρα – και αφού η γυναίκα τακτοποιήθηκε στο νοσοκομειακό δωμάτιο, ο νεαρός άνδρας έφυγε για να επιστρέψει στον Αγ. Νικόλαο, κρατώντας μάλιστα ως αποδεικτικό στοιχείο μετακίνησης τη βεβαίωση νοσηλείας, χωρίς ωστόσο να στείλει sms μετακίνησης.

Στο δρόμο του γυρισμού τον σταμάτησε κλιμάκιο της αστυνομίας για έλεγχο. Ο άνδρας εξήγησε στον αστυνομικό τον λόγο μετακίνησής του από τον ένα νομό στον άλλο, δείχνοντας και το χαρτί νοσηλείας, που έφερε τις υπογραφές των γιατρών.

Ο αστυνομικός του είπε ότι το χαρτί δεν ισχύει ως τεκμήριο, κόβοντας του πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.
Για το θέμα έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες και εξετάζουν το περιστατικό.

About Author