Σακελλαροπούλου για ορκωμοσία Μπάιντεν: Ελλάδα και ΗΠΑ μοιράζονται τις ίδιες αξίες

Την ευχή η θητεία του Τζο Μπάιντεν να επουλώσει τα τραύματα που επέφερε στους θεσμούς η εισβολή στο Καπιτώλιο, εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η κ. Σακελλαροπούλου, μετά από πρόσκληση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, παρέστη σε εκδήλωση που οργάνωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Αρχαία Αγορά, στο πλαίσιο της καμπάνιας «ΗΠΑ και Ελλάδα: Γιορτάζοντας 200 χρόνια φιλίας», με αφορμή την ορκωμοσία του νέου πρόεδρου των ΗΠΑ και της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, με αφορμή την καμπάνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, χαρακτήρισε ζωντανή και επίκαιρη τη δημοκρατική και φιλελεύθερη κληρονομιά δύο αιώνων, που μοιράζονται Έλληνες και Αμερικανοί επαναστάτες και τόνισε ότι αυτή η πίστη στην αξία και τα ιδανικά της Δημοκρατίας μοιράζονται και σήμερα Ελλάδα και ΗΠΑ.

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα, όχι μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αλλά για όλο τον κόσμο. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που βρισκόμαστε στην αρχαία αγορά της Αθήνας, τον τόπο με την πιο υψηλή συμβολική αξία για τη δημοκρατία. Θα ήθελα να εκφράσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στον Πρόεδρο Biden και την Αντιπρόεδρο Harris και είμαι βέβαιη ότι οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών θα καταστούν ακόμη πιο ισχυρές» είπε η κ. Σακελλαροπούλου.

About Author