Πολιτική κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για κείμενο υποστήριξης των δικαιωμάτων του Δ. Κουφοντίνα

Στην “απόλυτη καταδίκη” της τρομοκρατίας και στην επισήμανση ότι “ο νόμος ισχύει για όλους”, προχώρησε με σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απαντώντας σε ανακοίνωση της ΝΔ για το θεμα Κουφοντίνα. “Η τρομοκρατία είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν έχει καμία θέση στη Δημοκρατία. Σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος δικαίου ο νόμος ισχύει για όλους”, υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται ως απάντηση σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία καλούσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί επί του κειμένου στελεχών της, το οποίο όπως υποστηρίζει, “υπερασπίζεται τον αρχιδολοφόνο της 17 Νοέμβρη Κουφοντίνα”.

«Ο κατά συρροήν δολοφόνος Δημήτρης Κουφοντίνας και οι υποστηρικτές του πρέπει να αντιληφθούν ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Προξενεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έσπευσαν προς υπεράσπισή του, ενώ ποτέ δεν βρήκαν να πούν κουβέντα για τα θύματά του. Αλήθεια ποιά είναι η θέση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ; Συμφωνεί με το κείμενο των στελεχών του; Περιμένουμε την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα», αναφέρει η ανακοίνωση της Ν.Δ.

Την πολιτική κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ προκάλεσε η  πρωτοβουλία 15 επώνυμων στελεχών (και πρώην βουλευτών) του ΣΥΡΙΖΑ, να συνυπογράψουν δήλωση για τα δικαιώματα του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα (ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας) εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι «στη συγκεκριμένη περίπτωση προχώρησε σε κινήσεις και ενέργειες, που παραβιάζουν τον νόμο τον οποίο ψήφισε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει», κινούμενη από λογική “εκδίκησης”.

About Author