Η.Π.Α: Αντίστροφη μέτρηση για την ορκωμοσία Μπάιντεν – “Θα επιστρέψουμε” δήλωσε αποχωρώντας ο Τραμπ – Έπλεξε το εγκώμιο της Μελάνια (Video)

Με μουσική υπόκρουση το My Way με τον Φρανκ Σινάτρα, αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ. Ηδη, μετέβη αεροπορικώς στη στρατιωτική βάση Άντριους και τελικό προορισμό του σήμερα έχει τη Φλόριντα. Το ζεύγος Τραμπ επέλεξε και σ’ αυτή την τελευταία έξοδο από τον Λευκό Οίκο να εμφανισθεί χωρίς μάσκες – είναι άλλωστε δέσμευση του διαδόχου του ότι οι μάσκες θα γίνουν υποχρεωτικές με το πρώτο διάταγμα που θα υπογράψει.

Στη βάση Αντριους ο Τραμπ δεν παρέλειψε να χαιρετίσει τους οπαδούς του που βρέθηκαν εκεί, αλλά και τους παρατεταγμένους στρατιώτες- που σε αντίθεση με αυτόν φορούσαν όλοι μάσκες. Ο Τραμπ είναι ο πρώτος απερχόμενος πρόεδρος, που δεν «παραδίδει» στον διάδοχό του από το 1869.

Στην ομιλία του στη βάση Αντριους, όπου έπεσαν προς τιμήν του 21 κανονιοβολισμοί, ο Τραμπ είπε ότι «με κάποιο τρόπο θα επιστρέψουμε», ενώ έπλεξε το εγκώμιο της Μελάνια. Σύμφωνα με πηγή του Λευκού Οίκου, ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε ένα σημείωμα για τον διάδοχό του Τζο Μπάιντεν.

Από την πλευρά της, η Μελάνια Τραμπ ντυμένη στα μαύρα και κρατώντας τσάντα αξίας 70.000 δολαρίων, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το να είμαι η Πρώτη Κυρία της χώρας ήταν η μεγαλύτερη τιμή μου. Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Θα είστε στις σκέψεις και τις προσευχές μου. Ο Θεός να σας ευλογεί όλους. Ο Θεός να ευλογεί τις οικογένειές σας. Και ο Θεός να ευλογεί αυτό το όμορφο έθνος. Ευχαριστώ».

Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του, ο Τραμπ υποσχέθηκε να «παλεύει πάντα» και ευχήθηκε στην επόμενη κυβέρνηση (χωρίς να αναφέρει το όνομα του Τζο Μπάιντεν) «καλή τύχη».

«Είστε καταπληκτικοί άνθρωποι. Αυτή είναι μια υπέροχη, υπέροχη χώρα. Είναι η μεγαλύτερη τιμή και προνόμιο να είμαι ο Πρόεδρός σας», είπε ο Τραμπ στα μέλη της οικογένειας και του προσωπικού του, που τον παρακολουθούσαν.

«Θα παλεύω πάντα για εσάς. Θα παρακολουθώ. Θα ακούω και θα σας πω ότι το μέλλον αυτής της χώρας δεν ήταν ποτέ καλύτερο. Εύχομαι στη νέα διοίκηση καλή τύχη και μεγάλη επιτυχία. Νομίζω ότι θα έχουν μεγάλη επιτυχία. Έχουν τα θεμέλια να κάνουν κάτι πραγματικά εντυπωσιακό», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Ευχαρίστησε επίσης τον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, την Κάρεν Πενς και το Κογκρέσο.

Αναφερόμενος στην οικογένειά του, είπε: «Οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα πόσο σκληρά δούλεψε αυτή η οικογένεια. Θα μπορούσαν να είχαν μια πολύ πιο εύκολη ζωή, αλλά απλά, έκαναν φανταστική δουλειά».

Επίσης, αποκάλεσε την πρώτη κυρία, Μελάνια Τραμπ «γυναίκα με μεγάλη χάρη, ομορφιά και αξιοπρέπεια» και είπε ότι ήταν «πολύ δημοφιλής στους ανθρώπους», παρά τη δημοσκόπηση του CNN, που διαπίστωσε ότι είναι η πρώτη κυρία με τη χαμηλότερη δημοτικότητα στην πρόσφατη ιστορία.

Αργότερα, ο Τραμπ θα μεταβεί στη Φλόριντα και θα βρίσκεται εκεί την ώρα της ορκωμοσίας του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

 

About Author