Και δεύτερη υπόθεση βιασμού συναθλήτριας καταγγέλλει η Μπεκατώρου στον εισαγγελέα

Ιδιαίτερα σοβαρή τροπή παίρνει η εισαγγελική έρευνα, η οποία διεξάγεται μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για τον βιασμό της πριν από 23 χρόνια από – μέχρι πρότινος – υψηλόβαθμο παράγοντα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Μπορεί το συγκεκριμένο αδίκημα να έχει παραγραφεί ωστόσο η Ολυμπιονίκης, η οποία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και επί 3,5 ώρες κατέθετε σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα ως πρώτη μάρτυρας, ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη μια περίπτωση συναθλήτριάς της από τον χώρο της ιστιοπλοΐας, η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί.

Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη αθλήτρια, το όνομα της οποίας θα γίνει γνωστό τα επόμενα 24ωρα, αναμένεται να κληθεί ως επόμενη μάρτυρας, ενώ είναι πιθανό να προκύψουν στην πορεία και άλλες περιπτώσεις.

Στην κατάθεσή της, η κ. Μπεκατώρου κατονόμασε τον – μέχρι πρότινος – υψηλόβαθμο παράγοντα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ως δράστη στη δικιά της περίπτωση, αναφέροντας με λεπτομέρειες τι είχε συμβεί εις βάρος της.

Βγαίνοντας από το εισαγγελικό γραφείο, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή, ελπίζω και άλλες γυναίκες και άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε».

 

About Author