Νέες κινητοποιήσεις φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας

Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων προχωρούν οι φοιτητικοί σύλλογοι με σκοπό την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπ. Παιδείας.

Έπειτα από τα περιστατικά καταστολής της Πέμπτης 14/1, εντείνεται ο αγώνας της πανεπιστημιακής κοινότητας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας, το οποίο δρομολογεί την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, θεσπίζει τις βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, φέρνει τα όρια φοίτησης και τα πειθαρχικά συμβούλια. Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα το πρωί, φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι του ΕΜΠ προχώρησαν σε ανοιχτη συνέλευση στον χώρο της Πολυτεχνειούπολης προκειμένου να συντονίσουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές του ΕΜΠ, έχουν αποφασίσει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα τον διήμερο αποκλεισμό της Πολυτεχνειούπολης στις 19 και 20 Ιανουαρίου.

Με κεντρικό τους σύνθημα «οι φοιτητές δεν είμαστε εγκληματίες», πληθώρα φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας προχωρά σε συντονισμό των δράσεων, αύριο Τρίτη 19/1 στην Πολυτεχνειούπολη.

 

Ταυτόχρονα, την Πέμπτη 21/1 στις 12:00 μ.μ οι φοιτητές προχωρούν σε κινητοποιήσεις με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σε μια σειρά από πόλεις:

1. Προπύλαια, Αθήνα

2. Αγ. Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

3. Πλατεία Γεωργίου, Πάτρα

4. Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, Χανιά

5. Πλατεία Ελευθερίας, Ηράκλειο

About Author