ΚΚΕ: Να δοθεί ειδική άδεια μετακίνησης στους φοιτητές για επιστροφή στον τόπο σπουδών τους

Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στους φοιτητές που πρέπει να μετακινηθούν στον τόπο σπουδών τους, καθώς λόγω των περιοριστικών μέτρων αυτό είναι αδύνατο

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ σχετικά την δυσκολία που αντιμετωπίζουν πολλοί φοιτητές να επιστρέψουν στον τόπο σπουδών τους λόγω των περιοριστικών μέτρων. Η εν λόγω κατάσταση δημιουργεί εμπόδια στην εξεταστική των φοιτητών, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στα απαραίτητα μέσα. Πιο συγκεκριμένα, το ΚΚΕ αναφέρει:

«Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να λύσει το επείγον ζήτημα της επιστροφής των χιλιάδων φοιτητών στον τόπο σπουδών τους, στον οποίο δεν μπορούν να μεταβούν λόγω των περιοριστικών μέτρων, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Το γεγονός, ότι χιλιάδες φοιτητές δεν έχουν πρόσβαση σε υποδομή, εξοπλισμό, στα συγγράμματα και τις σημειώσεις τους, επιδεινώνει την ήδη βεβαρημένη κατάσταση που έχει προκύψει από το κλείσιμο των ΑΕΙ, καθώς με ευθύνη της κυβέρνησης δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης. Εδώ και τώρα, η κυβέρνηση να μεριμνήσει, ώστε να δοθεί ειδική άδεια μετακίνησης στους φοιτητές για επιστροφή στον τόπο σπουδών τους».

About Author