Οι Εκδόσεις “Μεταίχμιο” αποδοκιμάζουν συγγραφέα παιδικών βιβλίων για τις δηλώσεις του σχετικά με την υπόθεση Μπεκατώρου

Ο εκδοτικός οίκος Μεταίχμιο εκφράζει δημόσια τη διαφωνία του για τις δηλώσεις στις οποίες προέβη συγγραφέας παιδικών βιβλίων, σχετικά με την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για βιασμό από παράγοντα της Ομοσπονδίας.

«Τις απόψεις που διατύπωσε ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Κώστας Χαραλάς για τις δηλώσεις της Σοφίας Μπεκατώρου είναι δεδομένο ότι τις αποδοκιμάζουμε ως εκδοτικός οίκος και ως άνθρωποι και περιττεύει να εξηγήσουμε τους λόγους», σημειώνει η Βάσω Παπαγεωργίου των εκδόσεων Μεταίχμιο, σε ανάρτησή της στο Facebook. «Αποκαλύψεις όπως αυτή έχουν τεράστια αξία όποτε κι αν γίνουν. Το θέμα είναι μείζον, τόσο η αποκάλυψη όσο και η αποσιώπηση, και προσπαθούμε μέσα από τα παιδικά βιβλία που εκδίδουμε να ευαισθητοποιήσουμε τα μικρα κορίτσια και αγόρια, τις έφηβες και τους έφηβους στα θέματα του φύλου και των έμφυλων διακρίσεων. Ελπίζουμε ότι συμβάλλουμε ώστε ως κοινωνία να πάμε ένα βήμα μπροστά», αναφέρει μεταξύ άλλων.

H ανάρτηση που προκάλεσε την αντίδραση του εκδοτικού οίκου:

Εικόνα

Ποιος είναι ο Κώστας Χαραλάς

Ο Κώστας Χαραλάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1974. Σπούδασε διαφήμιση και ασχολείται με τη συγγραφή από το 1999 και επαγγελματικά με τη βιολογική μελισσοκομία. Έχει στο ενεργητικό του περισσότερα από δεκαεπτά βιβλία για παιδιά και εφήβους, τα οποία έχουν λάβει διακρίσεις, καθώς και δύο μεταφράσεις στα κορεατικά. Το πρώτο του βιβλίο, Ο χορός του καρχαρία, το οποίο κυκλοφόρησε όταν ήταν μόλις είκοσι πέντε χρονών, βρέθηκε στην τιμητική λίστα βραβείων του περιοδικού «Διαβάζω».

S3.gy.digital%2fmetaixmio%2fuploads%2fasset%2fdata%2f16421%2f4286 2
Κώστας Χαραλάς

Το 2003 βραβεύτηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου για το βιβλίο του Το μυστήριο της Ανομβρίδας. Το 2010 ήταν υποψήφιος για το Κρατικό Βραβείο για το βιβλίο Το κουτί του θυμού, ενώ το 2017 το έργο του Μαύρο πρόβατο στο Τέξας απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου. Υπήρξε συνδημιουργός της σειράς σύγχρονου προβληματισμού «Τα πάντα ρει» που προβλήθηκε από την ΕΡΤ3 το 2004 και συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα που προωθούν τη φιλαναγνωσία και την οικολογία

About Author