Σκληρό lockdown στον Δήμο Αχαρνών – Πού αίρονται τα έκτακτα μέτρα και πού διατηρούνται

Τον τρόπο που θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα τα καταστήματα και τα μέτρα του lockdown που θα ισχύουν, ανέλυσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής. Τι ισχύει από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου (για όλες τις περιοχές, εκτός από εκείνες που βρίσκονται σε καθολικό lockdown):

-Διατηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

-Διατηρείται η απαγόρευση μετακίνησης σε άλλες περιφερειακές ενότητες.

-Η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων ξεκινά τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ενώ θα λειτουργήσουν και την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

Το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, με την αποστολή SMS, το οποίο θα έχει ισχύ δύο ωρών.

-Υπάρχει συζήτηση για την αύξηση των προστίμων, αλλά θα αξιολογηθεί ανάλογα με τη συμπεριφορά και τη συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα.

-Για τους λατρευτικούς χώρους επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά και έως 50 άτομα.

-Παραμένουν σε αναστολή κυνήγι και ψάρεμα.

Τα μέτρα αίρονται στον Δήμο Ελευσίνας, ενώ στον Ασπρόπυργο παρατείνονται μέχρι 25 Ιανουαρίου. Επιπλέον μέτρα θα ισχύσουν στον Δήμο Αχαρνών.

Όσον αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, αίρονται τα επιπλέον μέτρα στον Δήμο Κοζάνης – πλην της Δημοτικής Κοινότητας Κρόκου- και στον Δήμο Βοΐου – πλην της Δημοτικής Ενότητας Σιάτιστας, λόγω της βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας των περιοχών αυτών.

Στην περίπτωση του Κρόκου και της Σιάτιστας, καθώς και του Δήμου Εορδαίας τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου.

Μέχρι τις 25 του μήνα παρατείνονται τα έκτακτα τα μέτρα και σε Ανθήλη του Δήμου Λαμιέων, Παλαίκαστρο του Δήμου Σητείας Λασιθίου, Σπάρτη, Κάλυμνο, Βοιωτία, Λέσβο και Αργολίδα.

About Author