Ερντογάν: Ειμαι θετικός σε συνομιλίες με τον Μητσοτάκη

Θετικός δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για συνομιλίες του ίδιου με τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Οι υπουργοί Εξωτερικών μας είχαν συνομιλίες», σημείωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Στην αρχή των δηλώσεών του ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο πιστοποιητικό εμβολιασμού και την πρόταση της Ελλάδας: «Είναι ένα θέμα που αξιολογούμε στο πλαίσιο της διεθνούς διπλωματίας. Θα το μελετήσουμε με τον οργανισμό εξωτερικών υποθέσεων της Τουρκίας».

«Δεν θα ζητήσουμε άδεια για νέους S-400»

Λίγες ημέρες προτού ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναλάβει την εξουσία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε ακόμη πως οι συνομιλίες με τη Ρωσία για νέους S-400 συνεχίζονται και ότι καμία χώρα δεν μπορεί να ορίσεις τις κινήσεις της Τουρκίας στον τομέα της άμυνας.

«Δεν ξέρουμε τι θα πει η νέα διακυβέρνηση Μπάιντεν, αλλά δεν θα ζητήσουμε άδεια», είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους, δείχνοντας την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να προχωρήσει με τη δεύτερη παράδοση του ρωσικού αμυντικού συσητήματος S-400 παρά την αντίθεση των ΗΠΑ, γράφει η Daily Sabah.

Η Ουάσινγκτον επέβαλε τον περασμένο μήνα κυρώσεις στον Ισμαήλ Ντεμίρ, τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB) της Τουρκίας, χώρας συμμάχου της στο ΝΑΤΟ, και σε τρεις άλλους εργαζομένους της, μετά την απόκτηση των S-400.

About Author