Εισαγγελική έρευνα για τον άγριο ξυλοδαρμό του υπευθύνου του σταθμού Ομόνοια του μετρό

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσε η άγρια επίθεση που δέχθηκε εργαζόμενος στο ΜΕΤΡΟ, υπεύθυνος στον σταθμό Ομόνοια, από δύο νεαρούς όταν τους συνέστησε να φορέσουν μάσκα.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση που δέχθηκε ο σταθμάρχης ο οποίος νοσηλεύεται μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από τους δύο δράστες. Το περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι στην Ομόνοια όταν ο εργαζόμενος στη ΣΤΑΣΥ ζήτησε, εντός συρμού, από τους δύο δράστες να φορέσουν τη μάσκα για την προστασία από τον κορονοϊό. Οι νεαροί φέρονται στην αρχή να επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού της ΣΤΑΣΥ και, όταν εκείνος αποβιβάστηκε στην Ομόνοια, τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού τον γρονθοκόπησαν και τον κλότσησαν με μεγάλη σφοδρότητα. Η σκηνή έχει καταγραφεί από τις κάμερες του σταθμού.
Η εντολή της Εισαγγελίας είναι να εξακριβωθούν οι συνθήκες το περιστατικού και να εντοπιστούν οι δύο δράστες της βίαιης επίθεσης.

Η βαναυσότητα των χτυπημάτων καταγράφηκε από κάμερα και ήταν τόση που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να αποκαλέσει τους δράστες «κτήνη» και να τονίσει ότι «θα συλληφθούν πάση θυσία»
Όπως κατάφερε να πει στους αστυνομικούς ο 52χρονος εργαζόμενος στη ΣΤΑΣΥ που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, οι δύο δράστες ήταν περίπου 17-23 ετών και μιλούσαν καλά ελληνικά. Επίσης περιέγραψε πως ξεκίνησαν όλα, όταν τους είδε χωρίς μάσκα μέσα στο σταθμό, τους πλησίασε και τους έκανε παρατήρηση να τη φορέσουν και να κατεβάσουν τα πόδια από τα καθίσματα.
Αντί απαντήσεως οι δυο νεαροί άρχισαν να τον βρίζουν αισχρά και να τον φτύνουν. Όταν εκείνος κατέβηκε στον σταθμό της Ομόνοιας, οι δράστες αποβιβάστηκαν και εκείνοι, τον ακολούθησαν και τον χτύπησαν πισώπλατα. Όλα αυτά τα κατέθεσε ο σταθμάρχης στους αστυνομικούς και πλέον είναι ζήτημα ωρών οι δράστες να εντοπιστούν αφού μάλιστα τα πρόσωπα τους διαγράφονται κανονικά στο βίντεο.

About Author