Στρατός στο Καπιτώλιο ενώ συζητείται η αποπομπή Τραμπ

Η εισβολή στο Καπιτώλιο από τους φανατικούς οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ όχι μόνο πλήγωσαν βαθύτατα την καρδιά της Αμερικανικής δημοκρατίας αλλά διέσυραν τη χώρα παγκοσμίως. Μετά λοιπόν από αυτά τα απεχθή γεγονότα που συνέβησαν, φαίνεται ότι το Καπιτώλιο εξοπλίζεται βαρύτατα για να αποτρέψει να συμβούν παρόμοια σκηνικά, ειδικότερα αυτή την δύσκολη ώρα που συζητείται η αποπομπή του Τραμπ.

Σοκαριστικές εικόνες λοιπόν μας έρχονται από το εσωτερικό του Καπιτωλίου, καθώς βλέπουμε ότι στρατοκρατείται από την εθνοφρουρά, με χιλιάδες στρατιώτες να παραμένουν άκρως οπλισμένοι στο χώρο, αφού υπάρχουν φόβοι για ένοπλες επιθέσεις από οπαδούς του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ.

Μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία η ηγεσία του Αμερικανικού Στρατού απευθύνεται σε όλο το στράτευμα καλώντας το να τηρήσει τους νόμους και να βάλει στην άκρη τις πολιτικές του πεποιθήσεις.

Οι βουλευτές πρόκειται να ψηφίσουν ξεχωριστά σε κάθε άρθρο της παραπομπής, που καταλογίζει στον Τραμπ «υποκίνηση σε εξέγερση» με αφορμή την αιματηρή εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο την περασμένη Τετάρτη.

Η ψηφοφορία λαμβάνει χώρα μια μόλις εβδομάδα πριν την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν. Την Τρίτη οι Δημοκρατικοί μαζί με κάποιους Ρεπουμπλικανούς αποφάσισαν να ζητήσουν από τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να επικαλεστεί την 25η Τροπολογία ώστε να απομακρύνει τον Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο πριν το ζήτημα τεθεί σε ψηφοφορία, ο Πενς ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να την επικαλεστεί.

Από τη στιγμή που περάσει από το Σώμα η αποπομπή Τραμπ, η Γερουσία θα κληθεί να καθορίσει εάν θα τον καταδικάσει και ενδεχομένως να αποτρέψει κάθε μελλοντική συμμετοχή του στα κοινά.

About Author