Μπουρλά: Δύο δισ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer to 2021

Δύο δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου θα παράγει το 2021 η Pfizer, όπως ανακοίνωσε ο έλληνας CEO της εταιρείας Αλβέρτος Μπουρλά, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση θα λάβει το 2ο τρίμηνο του 2021 τουλάχιστον 75 εκ. δόσεις.  Μιλώντας σε διαδικτυακή συνάντηση, που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με τους CEO’s των παρασκευαστριών εταιρειών BioNTech, CureVac και Moderna, παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και των Επιτρόπων Στέλλας Κυριακίδου και Μαρίγια Γκάμπριελ, o κ. Μπουρλά υπογράμμισε ότι πρέπει να βρεθεί μία χρυσή τομή, ανάμεσα στην ιδιωτικότητα των πολιτών και την ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας.

Από την πλευρά του ο κ. Σχοινάς επανέλαβε ότι, εάν δεν διαπραγματευόταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για λογαριασμό των κρατών- μελών, τότε τα πλουσιότερα εξ αυτών θα είχαν εξασφαλίσει περισσότερες δόσεις των εμβολίων.

O επικεφαλής της γερμανικής φαρμακευτικής Biontech Oυγκούρ Σαχίν υπογράμμισε ότι η εταιρεία του έχει ωφεληθεί από την χρηματοδότηση της ΕΕ, καθώς όταν ξεκίνησε η πανδημία η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων υποστήριξε την Biontech και η παρασκευάστρια εταιρεία κατάφερε να επεκτείνει την παραγωγική της δραστηριότητα.

About Author