ΗΠΑ: Ο Τράμπ επανέφερε την Κούβα στα «κράτη-χορηγούς της τρομοκρατίας»

Ο Τραμπ, έπρεπε να «κλείσει» τη θητεία του με μια τέτοια απόφαση: Να επαναφέρει την Κουβά στα λεγόμενα «κράτη – χορηγούς της τρομοκρατίας». Ήταν μια από τις τελευταίες του κινήσεις στην προεδρία των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται πηγές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η κίνηση αυτή έχει ως αιτιολογία (είναι προφανές ότι πρόκειται για προσχηματική δικαιολογία) ότι η Κούβα συνεχίζει να φιλοξενεί Αμερικανούς φυγάδες και αρνείται αίτημα έκδοσης της Κολομβίας για μέλη του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού που συνδέονται με βομβιστική επίθεση το 2019. Η Κούβα είχε αφαιρεθεί από την συγκεκριμένη λίστα το 2015.

«Με αυτό το μέτρο, καθιστούμε την κυβέρνηση της Κούβας ξανά υπόλογη και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: το καθεστώς Κάστρο πρέπει να τερματίσει τη στήριξη που παρέχει στη διεθνή τρομοκρατία και την υπονόμευση της αμερικάνικης δικαιοσύνης», ισχυρίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Ο Τραμπ και ο Πομπέο φεύγουν, όπως έφυγαν τόσοι και τόσοι προκάτοχοί τους αυτά τα 62 χρόνια που η Κούβα παραμένει αδούλωτη. Και με τον λαό της να υπερασπίζεται τις κατακτήσεις του, την ιστορία του, την υπερηφάνεια του, την αξιοπρέπεια του.

 

Πηγή: Ημερόδρομος

About Author