Θεοδωρίδου: Με τηλεφωνική ειδοποίηση ο εμβολιασμός των άνω των 85 ετών

«Αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου για τους εμβολιασμούς» η σημερινή έναρξη λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας» υπογράμμισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη των εμβολιασμών στη χώρα μας. Όπως σημείωσε η κ. Θεοδωρίδου, τα άτομα 85 ετών και άνω, των οποίων οι εμβολιασμοί ξεκινούν κατά προτεραιότητα, εφόσον έχουν προχωρήσει σε άυλη συνταγογράφηση, δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια επιπλέον ενέργεια, και θα ειδοποιηθούν στο τηλέφωνο τους.

Η κ. Θεοδωρίδου επανέλαβε τους λόγους, για τους οποίους προηγούνται στους εμβολιασμούς οι άνω των 85 ετών, υπενθυμίζοντας ότι η γήρανση του ανοσολογικού συστήματος και η ύπαρξη υποκείμενων νοσημάτων επιβαρύνουν τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, αλλά υπογραμμίζοντας ότι «και μόνη η ηλικία αποτελεί τον σημαντικό παράγοντα αυξημένου κινδύνου», επομένως σε όλες τις χώρες η πρώτη ομάδα είναι η συγκεκριμένη.

«Τα νεότερα άτομα έχουν ηθική υποχρέωση να φροντίσουν, τα ηλικιωμένα άτομα να φτάσουν στους τόπους του εμβολιασμού» τόνισε η κ. Θεοδωρίδου, η οποία υπογράμμισε την ανάγκη τής ολοκλήρωσης και των δύο δόσεων του σχήματος του εμβολιασμού, ούτως ώστε αυτός να είναι αποτελεσματικός.

About Author