Συρίγος: Δεν θα γίνουν φέτος δια ζώσης μαθήματα στα ΑΕΙ -Τηλεκπαίδευση και το επόμενο εξάμηνο

Ως το πρώτο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα, χαρακτήρισε το άνοιγμα δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και σχολείων ειδικής αγωγής, ο Υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Συρίγος τόνισε πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προφύλαξης τόσο μέσα στα σχολεία όσο για την αποφυγή συνωστισμού των γονέων έξω από αυτά.

Ο υφυπουργός Παιδείας άκουσε την διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, η οποία ζήτησε από τους γονείς κουβέρτα για τα παιδιά, προκειμένου να μην κρυώσουν κατά τον αερισμό των σχολικών αιθουσών. Επεσήμανε πως πρέπει να αερίζονται συνεχώς οι αίθουσες, ακολουθώντας τις συστάσεις των ειδικών, συμπληρώνοντας πως είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση αυτή που αντιμετωπίζουμε.

Ερωτηθείς για το σενάριο επιστροφής των μαθητών της Γ΄ Λυκείου στα σχολεία, ο κ. Συρίγος διευκρίνισε πως τον πρώτο λόγο έχει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων. Στόχος, είπε, είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο το υπουργείο Παιδείας περιμένει τις σχετικές εισηγήσεις των επιστημόνων για το πώς θα γίνει και με τι κριτήρια.

Τέλος, ο κ. Συρίγος είπε πως θα συνεχιστεί και το επόμενο εξάμηνο η τηλεκπαίδευση στα Πανεπιστήμια.

Πηγή: ΑΝΤ1

 

About Author