Συνάντηση Αρχιεπισκόπου-Γ. Αγγελοπούλου – Συμπόρευση Εκκλησίας-Επιτροπής “Ελλάδα 2021”

Σε συμφωνία να συμβαδίσουν η Εκκλησία με το εθνικό πρόγραμμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κατέληξαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, επικεφαλής της Επιτροπής, κατά τη συνάντησή τους τη Δευτέρα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Στη συνάαντηση συμμετείχε και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος και εκπρόσωπος της Εκκλησίας στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Η κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη χαρακτήρισε «εξαιρετικό» το πρόγραμμα της Εκκλησίας, το οποίο όπως είπε  αναδεικνύει όχι μόνο την ιστορία της πατρίδας και της Εκκλησίας, αλλά κοιτάζει και στο μέλλον. Επιπρόσθετα, επισήμανε ότι υπάρχει παράλληλος βηματισμός στην προετοιμασία των δράσεων και των εκδηλώσεων, και τόνισε ότι «στόχος είναι ανοίξει μια πόρτα, ώστε πρακτικά να προετοιμαστούμε για τον τρίτο και τέταρτο αιώνα ζωής της σύγχρονης Ελλάδας».

Παράλληλα, ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τον προγραμματισμό, ο οποίος έχει πολλά κοινά στοιχεία με τις δράσεις και τις εκδηλώσεις της Εκκλησίας.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας από την πλευρά του ανέφερε ότι «η Εκκλησία, με εκπρόσωπο τον μητροπολίτη Δημητριάδος, κάνει μια τομή. Το βάρος του εορτασμού το ρίχνει στο πρώτο μέρος, πώς έγινε η επανάσταση, ποιοί βοήθησαν, πώς φτάσαμε στην απελευθέρωση» και επιπρόσθετα σημείωσε ότι «αυτά δεν τα αγνοεί η πλευρά με την οποία ασχολείται η κ. Αγγελοπούλου. Έρχεται και κάνει ένα άνοιγμα, τι συνέβη από τότε μέχρι σήμερα, τι προσφέραμε, πώς αγωνιστήκαμε και πώς αυτό μπορεί να γίνει παράδειγμα για αυτά που έρχονται και αυτά που περιμένουμε».

Η κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο και στον μητροπολίτη Δημητριάδος τον Προπομπό, το συλλεκτικό μετάλλιο που απεικονίζει τον Ρήγα Φεραίο και τον Αδαμάντιο Κοραή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Author