Μητσοτάκης προς Τουρκία: Να σταματήσουμε να “παίζουμε τις κουμπάρες” – Διερευνητικές επαφές μόνο για τις θαλάσσιες ζώνες στο Αιγαίο

Στα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, μετά τη συνάντησή τους στη Λισαβόνα. Ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή τις δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Τσαβούσογλου είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει λάβει καμία πρόσκληση από την Τουρκία, την οποία αναμένει για να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές «για το ένα και μόνο ζήτημα που αντιμετωπίζουμε, και που δεν είναι άλλο από τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο».

Ο έλληνας πρωθυπουργές τόνισε ότι η Ελλάδα θα προσέλθει στις διερευνητικές επαφές, όταν οριστεί ημερομηνία με βάση και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Για τις δηλώσεις του κ. Τσαβούσοβλου σχολίασε ότι η διαδικασία είναι απλή, αν υπάρχει διάθεση. «Κρατώ ως θετικό ότι η Τουρκία εκφράζει τη βούληση να ξεκινήσει η διαδικασία. Ίσως ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να παίζουμε τις κουμπάρες και να βρούμε μια ημερομηνία για να ξεκινήσουν οι επαφές».

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, απαιτείται συνέπεια και συνέχεια.

About Author