Ταραντίλης: Κάθε Παρασκευή θα συνεδριάζουν οι ειδικοί – Οι αποφάσεις θα ανακοινώνονται από τον Ν. Χαρδαλιά

«H επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα έχει βελτιωθεί σε σχέση με τον Δεκέμβριο», ανέφερε στην πρώτη του ενημέρωση ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης προσθέτοντας πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι καλύτερη σε σχέση με άλλες χώρες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως κάθε Παρασκευή οι λοιμωξιολόγοι θα συσκέπτονται, θα εισηγούνται μέτρα και στη συνέχεια θα γίνονται σχετικές ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Όσον αφορά την έναρξη των δημοτικών σήμερα, ο κ. Ταραντίλης επανέλαβε την δυνατότητα εμβολιασμού των εκπαιδευτικών σε ειδικά κέντρα. Ανέφερε πως έχουν δοθεί οδηγίες για πρόσθετα μέτρα αποφυγής συγχρωτισμού από γονείς έξω από τα σχολεία.

Σχετικά με την πλατφόρμα εμβολιασμού, σήμερα κάνει πρεμιέρα η πλατφόρμα για τα ραντεβού. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέθεσε τους τρεις τρόπους με τους οποίους οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού.

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχουμε 400.000 δόσεις εμβολίων στην Ελλάδα και μέχρι και Μάρτιο θα έχουμε 1,5 εκατ., ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

About Author