Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων – Λενε όχι σε click away-βιβλιοπωλεία-κομμωτήρια από 11 Ιανουαρίου

Αρνητική είναι η εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων προς την κυβέρνηση, για το άνοιγμα της εμπορικής δραστηριότητας, από την ερχόμενη Δευτέρα και για μια εβδομάδα. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής και οι επιστήμονες αποφάσισαν να εισηγηθούν, να μην ανοίξουν από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου click away, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής νυχιών. Η εισήγησή τους προς την κυβέρνηση είναι από την ερχόμενη εβδομάδα, να επανεκκινήσουν μόνο τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.

Το κλίμα ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής είναι ιδιαίτερα τεταμένο, καθώς η εξίσωση της δημόσιας υγείας και της επανεκκίνησης της οικονομίας, δεν είναι εύκολη, εξαιτίας των τελευταίων επιστημονικών προβλέψεων για αυξανόμενη τάση της διασποράς του κοροναϊού στην κοινότητα.

Έτσι, το άνοιγμα δύο ή και περισσότερων δραστηριοτήτων ταυτόχρονα, δεν προκρίνεται σήμερα ως ασφαλές βήμα.

Τις αποφάσεις της κυβέρνησης θα ανακοινώσει στις 18.00 το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς.

Πηγή: iatropedria.gr

About Author