Λονδίνο: S.O.S από τα νοσοκομεία – Διαθέσιμο μόνο το 3% των κλινών στις ΜΕΘ

Mάχη με τον χρόνο και τον εφιάλτη της πανδημίας δίνουν οι υγειονομικές αρχές στο Λονδίνο. Σύμφωνα με ανάλυση του Συστήματος Υγείας της Βρετανίας NHS, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, με το καλύτερο σενάριο, στα νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας δεν θα υπάρχει ούτε ένα κρεβάτι ελεύθερο από περιστατικά ασθενών κοροναϊού. Στις εντατικές του Λονδίνου, οι διαθέσιμες κλίνες τον Ιανουάριο είναι μόνο 46, αριθμός που αντιστοιχεί στο 3% της διαθεσιμότητας.

Οι ασθενείς από κοροναϊό έχουν καταλάβει πάνω από το 70% των κρεβατιών στις ΜΕΘ. Για τον Ιανουάριο τα συνολικά άδεια κρεβάτια των νοσοκομείων του Λονδίνου φτάνουν στο 5%, ενώ πάνω από το 40% των κλινών έχουν διατεθεί για τους ασθενείς κοροναϊού.

Υπολογίζεται ότι για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα χρειαστούν 17.100 κρεβάτια, στα νοσοκομεία. Μεταξύ άλλων, πιθανοί τρόποι αύξησης της χωρητικότητας είναι το NHS να εξασφαλίσει επιπλέον 400 κρεβάτια, και ο ανεξάρτητος τομέας 50.

Στο χειρότερο σενάριο, θα υπάρξει έλλειμμα 4.400 κλινών και στο ενδιάμεσο 2.900.

Την Τετάρτη σημειώθηκε το απόλυτο μαύρο ρεκόρ στα κρούσματα, που ξεπέρασαν τα 62.000, και στους θανάτους που υπερέβησαν τους χίλιους.

Το Λονδίνο εκπέμπει σήμα κινδύνου, καθώς ακυρώνονται σοβαρά χειρουργεία καρκινοπαθών σε νοσοκομεία, ενώ το υγειονομικό σύστημα της Βρετανίας βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης, θυμίζοντας την Ιταλία της περασμένης άνοιξης, όπου γινόταν επιλογή ασθενών.

About Author