Γώγος: Δεν αποκλείει επέκταση του lockdown – Τι λέει για το λιανεμπόριο

«Ο καθένας πρέπει να παίρνει την ευθύνη του σε αυτή την φάση» ανέφερε μεταξύ άλλων για τον συνωστισμό στα Θεοφάνια εν μέσω κοροναϊού ο Χαράλαμπος Γώγος.

Ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, μιλώντας στον Σκάι και αναφερόμενος στις εικόνες στις εκκλησίες για τον εορτασμό των Θεοφανίων, σημείωσε ότι υπάρχουν περιοχές σε έξαρση, υπάρχουν κόκκινες ζώνες που εναλλάσσονται και που μπορεί ανά πάσα στιγμή να είναι σαν βραδυφλεγείς βόμβες που μπορεί να πυροδοτήσουν το σύστημα.

Ο κ. Γώγος εμφανίστηκε επιφυλακτικός σε ενδεχόμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια των εορτών υπήρξε αύξηση της κινητικότητας κατά 30% . Όπως είπε την Παρασκευή θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση ωστόσο αν διαπιστωθεί αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου είναι καλύτερα να παραμείνουν τα περιοριστικά μέτρα για μια ή δυο εβδομάδες ακόμη.

Ο κ. Γώγος επεσήμανε ότι ο φόβος και η ανησυχία υπάρχουν συνεχώς με τα δεδομένα στη χώρα μας ενώ ήδη εμφανίστηκαν και κρούσματα με το νέο στέλεχος. «Βγαίνουμε από ένα lockdown και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί» σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ ανέφερε πως υπάρχει ενδεχόμενο της κατά ζώνες λειτουργίας του click away.

About Author