Άκης Σκέρτσος: Συντεταγμένη κυβερνητική απόφαση ο εμβολιασμός στελεχών

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Special Report, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, υποστήριξε όσον αφορά την πολιτική θύελλα και την κοινωνική αγανάκτηση που προκλήθηκε εξαιτίας του εμβολιασμού κυβερνητικών στελεχών σε βάρος υγειονομικών ότι το πρόβλημα ήταν επικοινωνιακό και όχι ουσίας.

«Υπάρχει ένα ζήτημα ουσίας και ένα ζήτημα επικοινωνίας. Στην επικοινωνία υπήρξε ένα σοβαρό πρόβλημα γιατί δεν έγινε κατανοητό ποιο ήταν το ζήτημα της θεσμικής λειτουργίας και συνέχειας των επίσημων δομών της κυβέρνησης και του κράτους».

Παραδέχθηκε έτσι, επί της ουσίας, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενοχλήθηκε μόνο από την κακή δημοσιότητα και όχι από την ουσία του θέματος ότι  εμβολιάστηκαν σε βάρος των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορωνοϊό.

Ο Άκης Σκέρτσος ξεκαθάρισε, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, ότι η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης ήταν να εμβολιαστούν κυβερνητικά στελέχη για να φέρουν σε πέρας το έργο του εμβολιασμού!

«Η απόφαση η πολιτική της κυβέρνησης ήταν σε συνεργασία με την επιτροπή εμβολιασμών ότι πρέπει οι εργαζόμενοι στην πρώτη κυβερνητική γραμμή να εμβολιαστούν ώστε να μπορούν να υλοποιήσουν το έργο του εμβολιασμού το οποίο καλείται τώρα να φέρει εις πέρας ο κρατικός μηχανισμός. Ταυτόχρονα με τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας», είπε ο εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αποκάλυψε ακόμα ότι υπήρχαν δυο λίστες: «υπήρξε μια λίστα που αφορούσε το συμβολικό επίπεδο και μια λίστα που αφορούσε τη θεσμική συνέχεια και λειτουργία του κράτους».

Στην ερώτηση εάν ο ίδιος εμβολιάστηκε απάντησε «ναι» προσθέτοντας: «Ήταν μια συντεταγμένη απόφαση της κυβέρνησης να εμβολιαστούν κυβερνητικά στελέχη. Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους συμπολίτες μας».

About Author