Πάρος: Παρέμβαση ΚΚΕ μετά την περικοπή ακτοπλοϊκών δρομολογίων

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Πάρου, ειδικά οι νεφροπαθείς, μετά τον περιορισμό των δρομολογίων του πλοίου της γραμμής.

Η εταιρεία «Blue Star» ανακοίνωσε την τροποποίηση των δρομολογίων της από τις 6 έως τις 17 Γενάρη, με αποτέλεσμα καθημερινά (εκτός Κυριακής) να μην υπάρχει πρωινό πλοίο από τον Πειραιά για τα νησιά που εξυπηρετούνται από τη συγκεκριμένη γραμμή, ενώ το Σάββατο δεν θα υπάρχει κανένα πλοίο ούτε προς ούτε από Πειραιά.

«Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται “το κράτος εν κράτει” των εφοπλιστών», σημειώνει η ΚΟ Πάρου του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας πως «αποτέλεσμα της εφοπλιστικής αυθαιρεσίας, για μια ακόμα φορά μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας, είναι ότι οι νεφροπαθείς του νησιού μας θα πρέπει να μετακομίσουν οικογενειακά στη Νάξο για τη διαδικασία της αιμοκάθαρσής τους, αφού δεν θα υπάρχει πλέον δυνατότητα να πηγαίνουν στη Νάξο το πρωί και να επιστρέφουν με το απογευματινό πλοίο».

Σημειώνεται πως για το θέμα αυτό έχει κάνει παρέμβαση στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα.

Το ΚΚΕ ζητάει «να μην περικοπούν τα δρομολόγια προς τα νησιά» και «άμεσα να δοθεί λύση στο πρόβλημα των νεφροπαθών της Πάρου χωρίς να ξεσπιτωθούν».

 

Πηγή: 902.gr

About Author